Združena mašta

Najveći adut Zadruge sjenoviti je vrt s kućicom na drvetu. Kućno je piće Hendrick’s Gin, a sada ondje možete pojesti i ukusan sendvič ili kajganu.
Vidi originalni članak

Zadruga je jedno od onih mjesta koja love na šarm i ideju, a ne na veliku investiciju. Nas su ulovili... Velika kreativnost i fora rješenja na svakom su koraku – nije nevažno što je jedan od vlasnika s Likovne akademije.

Mala kućica na kraju zagrebačke Savske, u kojoj je oduvijek bila birtija, ali neka druga, tako je oslikana zanimljivim crtežima – veliki lemur sa zida pozorno motri što se zbiva na ulici, a dvorište, inače najveći adut Zadruge, krije slikarije po zidovima, čak i veliku hobotnicu koja se kupa u u kadi (govorimo o skulpturi, naravno). Podovi su od željezničkih pragova, mnogo je svijeća i lončića sa začinskim biljem, a svi posjetitelji uzdahnu i zbog prave kućice na drvetu. Možete čak i sjesti za stol na njezinoj terasi. Cvijeće, zelenilo i opuštena atmosfera.

O ovom se vrtu često pisalo prošle godine dok se Zadruga još zvala “A most unusual garden” i bila je prije svega kuća džina. Hendrick’s Gin i dalje je kućno piće, no sada je Zadruga proširila ponudu s pića i na jelo. Ništa pretenciozno, tako nešto ne bi se ni uklopilo u Zadrugu. Tu je nekoliko vrsta maštovitih ajgana i sendviča poput Čiketine, Letećeg praščića i Poljoprivrednog. Poslužuju se na drvenim daskicama i dobar su snack kojim možete presjeći dan, no sve više ljudi dolazi ovamo upravo na doručak. Zašto je Zadrugin doručak toliko popularan (a ne samo zato što je ukusan)? Poslužuje se do pet sati popodne. Hmmm...

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".