Zasladite Uskrs fantastičnom mileram tortom od jagoda za koju će se tražiti komad više

Mileram torta od jagoda zvuči odlično, a mi smo ga isprobali po receptu Bojane Matek koja nas uvijek oduševi izvrsnim receptima za slana i slatka jela
Vidi originalni članak

U tijeku su zadnje pripreme za Uskrs, a ako ste možda u potrazi za savršenim desertom kojim biste mogli zasladiti vikend, donosimo recept za pravo kremasto savršenstvo. Podijelila ga je s nama Bojana Matek, a sa sezonom jagoda, uvijek mu se rado vraćamo. Radi se o mileram torti od jagoda, jednoj od onih slastica za koje se traži komad više. Recept donosimo u nastavku. 

Sastojci za podlogu:

- 220 g brašna

- 100 g maslaca

- 2 žlice šećera

- prstohvat soli

- 1/2 praška za pecivo

- 3 žumanjka

- 1-2 žlice kiselog vrhnja

Sastojci za kremu

- 800 ml mlijeka

- 3 pudinga od vanilije

- 180 g šećera

- 1350 g milerama

Sastojci za preljev

- 600 g jagoda

- sok polovice limuna

- 2 vanili šećera

- 2 žlice šećera u prahu

- 2 vrećice preljeva za torte

- 3 žlice šećera

- voda

Priprema

Zamijesite tijesto od brašna, hladnog maslaca narezanog na kockice, šećera, soli, praška za pecivo, žumanjaka i kiselog vrhnja. Nemojte predugo mijesiti. Kada dobijete kompaktno tijesto, spljoštite ga u disk, zamotajte prozirnom folijom i stavite na hlađenje 30 minuta. Dno i stranice kalupa za torte od 30 cm obložite papirom za pečenje. Razvaljajte tijesto i rasporedite ga po dnu. Slobodno se poslužite prstima da pokrpate nepravilnosti. Kalup vratite u hladnjak.

Za kremu pomiješajte pudinge i šećer s nekoliko žlica mlijeka koje ste oduzeli od onih 800 ml. Ostatak zakuhajte pa skuhajte puding prema uputama. U još vrući puding ravnomjerno umiješajte mileram pa cijelu kremu rasporedite po tijestu.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170°C oko 40 min. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Jagode nasjeckajte na kockice, dodajte im limunov sok, šećer u prahu i vanilin šećer. Pustite jedan sat u hladnjaku da se mariniraju, a zatim procijedite višak sokova koji su pustile i odložite sa strane. Posložite ih po ohlađenoj torti.

U sok koji ste iscijedili dodajte vodu do ukupne količine od 0.5 litre. Tekućinu dodajte  u šećer i preljev pa skuhajte prema uputama na pakiranju. Prelijte preko jagoda i stavite nekoliko sati u hladnjak na hlađenje.

Tortu prebacite na pladanj i poslužite.

 

Liječnica u mirovini od koje možemo učiti o stilu: 'Odijevam se prema unutarnjem osjećaju!'

Super jednostavan trik s kojim ćete kuhanjem dobiti bijela jaja, savršena za ukrašavanje

Ovog Uskrsa isprobajte rajsku tortu, desert za kojeg kažu da je drugačiji i ukusniji od drugih

Kombinaciji čokolade i malina teško je odoljeti: Donosimo recept za tart koji može biti zvijezda uskrsnog stola

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".