Zasladite si vikend tortom od čokolade: Donosimo recept za kolač kao stvoren za ljubitelje slatkog

Čokolade nikad dosta, a ova je torta baš po mjeri svih slatkoljubaca!
Vidi originalni članak

Ako postoji desert koji nam baš nikad neće dosaditi, onda je to čokoladna torta. Mogli bismo je stalno jesti, a uvijek volimo isprobavati nove recepte. Jedan od posljednjih koje smo isprobali pronašli smo na stranici Zara Home, a recept prenosimo u nastavku.

SASTOJCI:

BISKVIT
90 g lješnjaka
80 g šećera
150 g brašna
50 g kakaa
125 g kokosovog ulja
2 žlice sirupa
3 žlice hladne vode

KARAMEL OD MISA
200 g šećera
90 g kokosovog ulja
180 g kokosovog mlijeka
40 g misa

GANACHE
400 g čokolade
120 g jogurta od kokosa
220 g karamela od misa

Priprema biskvita:

Stavite lješnjake u miješalicu i izmiješajte. Zatim dodajte brašno, kakao u prahu i šećer. Ponovno izmiješajte. Dodajte ulje i po malo vode dok se tijesto potpuno ne sjedini.

Na podlogu kalupa stavite papir i nauljite rubove. Rukama stavite tijesto na podlogu i ostavite da se kratko ohladi.

Pecite na 180 stupnjeva 30 minuta tako da tijesto prekrijete aluminijskom folijom i nečime za dodavanje težine.

Priprema karamela od misa:

U lonac stavite šećer zajedno s kokosovim uljem, stavite na srednje nisku vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi. Smanjite na vatru najmanje jačine i dodajte kokosovo mlijeko sobne temperature.

Kad dođe do točke vrenja, sklonite lonac s vatre. Pjenjačom pažljivo promiješajte kako bi se kristali šećera koji nastanu otopili.

Nakon što odstoji, dodajte miso i promiješajte istom pjenjačom. Ostavite sa strane.

Priprema ganachea:

Otopite 70-postotnu čokoladu na vodenoj pari. Po završetku stavite sve sastojke u zdjelu i pjenjačom umiješajte čokoladu, karamel i jogurt od kokosa.

Priprema torte:

Nadjev stavite na već pripremljenu i ohlađenu podlogu za tortu. Držite u hladnjaku 3 sata kako bi očvrsnulo.

Prije posluživanja stavite još karamela na vrh torte.

Suknje su sjajan izbor za sve prilike, a izdvojili smo najchic komade iz omiljenog dućana
Izdvojite dvije minute i napravite divnu frizuru koja daje maksimalan wow-efekt uz minimalan trud
Stajlingu simpatičnog Doriana ne možemo naći zamjerku: 'Uvijek nosim elegantne stvari, veliki sam fan stila 20-tih i 30-tih godina'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".