Zasladite si produženi vikend tortom od čokolade: Donosimo recept za kolač kao stvoren za ljubitelje slatkog

Čokolade nikad dosta, a ova je torta baš po mjeri svih slatkoljubaca!
Vidi originalni članak

Ako postoji desert koji nam baš nikad neće dosaditi, onda je to čokoladna torta. Mogli bismo je stalno jesti, a uvijek volimo isprobavati nove recepte. Jedan od posljednjih koje smo isprobali pronašli smo na stranici Zara Home, a recept prenosimo u nastavku.

SASTOJCI:

BISKVIT
90 g lješnjaka
80 g šećera
150 g brašna
50 g kakaa
125 g kokosovog ulja
2 žlice sirupa
3 žlice hladne vode

KARAMEL OD MISA
200 g šećera
90 g kokosovog ulja
180 g kokosovog mlijeka
40 g misa

GANACHE
400 g čokolade
120 g jogurta od kokosa
220 g karamela od misa

Priprema biskvita:

Stavite lješnjake u miješalicu i izmiješajte. Zatim dodajte brašno, kakao u prahu i šećer. Ponovno izmiješajte. Dodajte ulje i po malo vode dok se tijesto potpuno ne sjedini.

Na podlogu kalupa stavite papir i nauljite rubove. Rukama stavite tijesto na podlogu i ostavite da se kratko ohladi.

Pecite na 180 stupnjeva 30 minuta tako da tijesto prekrijete aluminijskom folijom i nečime za dodavanje težine.

Priprema karamela od misa:

U lonac stavite šećer zajedno s kokosovim uljem, stavite na srednje nisku vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi. Smanjite na vatru najmanje jačine i dodajte kokosovo mlijeko sobne temperature.

Kad dođe do točke vrenja, sklonite lonac s vatre. Pjenjačom pažljivo promiješajte kako bi se kristali šećera koji nastanu otopili.

Nakon što odstoji, dodajte miso i promiješajte istom pjenjačom. Ostavite sa strane.

Priprema ganachea:

Otopite 70-postotnu čokoladu na vodenoj pari. Po završetku stavite sve sastojke u zdjelu i pjenjačom umiješajte čokoladu, karamel i jogurt od kokosa.

Priprema torte:

Nadjev stavite na već pripremljenu i ohlađenu podlogu za tortu. Držite u hladnjaku 3 sata kako bi očvrsnulo.

Prije posluživanja stavite još karamele na vrh torte.

Kako prepoznati imate li problem s peruti ili suhim vlasištem? Stanja su vrlo slična, a stručnjaci imaju odgovore!
Jelena Perčin nekad i sad: Kako se domaća glumica mijenjala tijekom godina
Bili smo na predstavljanju novog Chanel Chance eau Splendide mirisa, evo koji su naši dojmovi

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".