Sezona je jagoda, a osim što ih volimo jesti svježe, volimo ih ubaciti i u različite deserte. Jedan od omiljenih je torta od jagoda, a recept je s nama podijelila Jelena Paradžiković, u čijoj smo čokoladnoj torti i piti od jabuka i sira već ranije uživali. Na Instagramu redovito pratimo njezine recepte, a danas donosimo preukusan za tortu od jagoda koja nas je oduševila.
- 200 g keksa
- 125 g maslaca
- 125 dl slatkog vrhnja
- 400 g krema sira
- 150 g šećera u prahu
- 1 želatina
- 100 g bijele čokolade
- jagode
Priprema
Keks sameljite i u njega dodajte otopljeni maslac. Miješajte dok se smjesa ne sjedini. Utisnite je na pek-papir u kalup, na fotografiji je onaj od 24 cm. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
Slatko vrhnje umutite i dodajte sir koji ste pomiješali sa šećerom u prahu, sve sjedinite. Želatinu natopite i, kad nabubri, stavite je kratko na vatru da se otopi. Kad na pari istopite bijelo čokoladu, lagano sve dodajte u kremu. U kalup na podlogu od keksa složite jagode i stavite preko njih kremu. Ostavite u hladnjak da se krema stisne nekoliko sati, idealno preko noći. Kad se torta stisne u šlag, ukrasite je po želji jagodama i šlagom.