Zasladite si dan: Imamo recept za najukusniji 'fluffy' cheesecake za koji će se tražiti komad više

Nina s bloga Dalmatian Things With Nina podijelila je s nama recept za ukusan cheesecake kojeg jedva čekamo isprobati, a današnji, za mnoge neradni dan, pravo je vrijeme za to
Vidi originalni članak

Nina Stojanov s bloga Dalmatian Things With Nina s nama je podijelila odličnu poslasticu koju danas možete isprobati jer nema boljeg načina za zasladiti neradni dan! Riječ je o Souffle cheesecakeu, kolaču kojeg Nina opisuje kao novu, preukusnu slasticu jedostavnu za pripremiti.

U nastavku pronađite što vam je potrebno od namirnica, a mi ćemo samo dodati - u slast!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • 50 g glatkog brašna
  • 50 g šečera
  • 200 g kremastog svježjeg sira
  • Sok pola limuna
  • 50 g maslaca sobne temperature

Sastojci za preljev:

  • džem od kupine, Nina koristi onaj od Dida Bože

Upute:

Bjelanjke odvojite od žumanjka, pa ih u posebnu posudu stavite u hladnjak. Žumanjke pjenasto umutite.

Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, sok od limuna i na posljetku brašno. Sve skupa dobro izmješajte, pa dodajte kremasti svježji sir.

Izvadite bjelanjke iz hladnjaka pa mu dodajte šećer. Izradite sve skupa u čvrsti snijeg.

Smjesi od žumanjka dodajte jednu po jednu žlicu snijega od bjelanjaka pa promiješajte.

Nakon što ste sve skupa sjedinili, pripremite svoj kalup. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm.

Na dno kalupa položite papir za pečenje.

Sada uzmite još jedan papir za pečenje i obložite unutrašnjost kalupa, kao na slici.

Trebat će vam još aluminijska folija i dublja tepsija za peći.

Pripremljen kalup ćete umotati u aluminijsku foliju kao na slici.

Ulijte smjesu u kalup.

Kalupom dva, tri puta lupite o radnu površinu kako bi mjehurići zraka izašli.

Kalup sa smjesom stavite u dublji lim za pečenje, i ulijte vode otprilike do ispod sredine kalupa.

Na ovaj način će vam se Souffle cheesecake ravnomjerno peći. Pecite na 170 °c stupnjeva oko 40 minuta. Nakon što je pečen, budite oprezni kada ga vadite iz pećnice zbog vode u kojoj ste ga pekli.Kalup izvadite iz vode i ostavite ga 15 minuta da odmori.

Nakon toga, odstranite kalup, i izvadite cheesecake. Pospite ga sa šećerom u prahu. Džem od kupina, rastopite na parnoj kupelji i prelijte svoj kolač. Možete ga koristiti i kao umak!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".