Zasladite nedjelju savršenom tortom od tamne čokolade i šumskog voća za koju će se tražiti komad više

Sara Kostović, gastro blogerica iza profila Healthy Corner by S, s nama je podijelila recept za slatku, ali osvježavajuću tortu
Vidi originalni članak

Ako volite spoj čokolade i voća, zasigurno ćete uživati u poslastici koju smo vam pripremili, a s nama ju je podijelila Sara Kostović. Sara se nalazi iza Instagram-profila Healthy Corner by S, a u njezinim smo receptima uživali već mnogo puta i svaki se put potpuno oduševili! Ovog puta donosi jedan savršen spoj, kombinaciju tamne čokolade i šumskog voća, a nama se čini da od tog ne ide bolje. Prednost je ovog kolača, kao i svakog Sarinog recepta, što u njemu kombinira što zdravije namirnice, a rezultat je i dalje jako ukusan. 

Sastojci

  • 1 jaje
  • ekstrakt vanilije
  • 40 g tamne čokolade
  • pola žlice kokosovog šećera
  • 2 žlice pirovog bijelog brašna
  • žličica praška za pecivo
  • voda ili biljno mlijeko (količina po potrebi)
  • šumsko voće

Priprema

Odvojite žutanjak od bjelanjka. Žutanjak pjenasto umutite s kokosovim šećerom i ekstraktom vanilije. Na pari otopite čokoladu te ohlađenu dodajte smjesi sa žutanjcima. Dodajte za početak dvije žlice vode ili mlijeka. Potom dodajte brašno te prašak za pecivo i lagano umiješajte prethodno istučen snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli.

Ako bude bilo potrebno, dodajte još žlicu po žlicu tekućine dok ne dobijete teksturu koju možete preliti u kalup. Kada prebacite smjesu u kalup kojeg ste prethodno obložili papirom pa pečenje, na vrh dodajte šaku šumskog voća. Količina je primjerena za mali okrugli kalup promjera 15 cm. Pecite torticu 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C (gotov je kada čačkalica izađe suha). Uživajte!

Ljepotica sa špice je skroz svoja: 'Sumnjam da ću ikad pokleknuti pred trendom šarenila'
Ponovno nas je osvojila kombinacije odvjetnice čiji je stil divan! Savršeno spaja damske i rokerske komade
Krema koja ima mnogo obožavateljica: Hidratizira, miriši božanstveno i pravi je hit u beauty svijetu
Za prvi dan proljeća donosimo divne fotografije najpopularnije zagrebačke magnolije, one na Tomislavcu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".