Torta čiji je recept s nama podijelila Anita Bubalo Jambrović ne samo da izgleda efektno, nego je i stvarno jako ukusna! Anita stoji iza Instagram-profila Mamine slatke brige na kojima često dijeli super recepte, a mi smo već uživali u nekoliko njih - brza čokoladna torta, cheesecake, puding, a danas je došla na red još jedna torta koju je Anita nazvala "Slatki zagrljaj".
Sastojci za biskvit
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 60 g brašna
- 1 vanilin šećer
- marmelada
Sastojci za kremu
- 500 gsvježeg sira
- 500 ml slatkog vrhnja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- svježe jagode ili voće iz kompota ako želite, a može krema biti i bez voća
Priprema
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka izraditi čvrsti snijeg i dodati šećer i vanilin šećer. Izraditi te polako dodati žumanjke i nakon njih prosijano brašno. Lagano promiješati te smjesu izliti u pleh na papir za pečenje. Prethodno zagrijati pećnicu na 180°C te staviti na pečenje 15-ak minuta.
Kada se ispeče, odvojiti s papira za pečenje te zarolati. Kada se ohladi, premazati roladu marmeladom, zarolati i rezati. Obložiti plošakama rolade kalup promjera 26 cm, prvo slagati uz rub, a onda na dno (obruč kalupa bez dna staviti na pladanj na kojem ćete servirati tortu).
Odvojiti 300 ml slatkog vrhnja te ga izraditi. U vrhnje dodati svježi sir, jogurt, vanilin šećer i šećer. Sve promiješati i dodati voće ako želite (na fotografiji su marelice iz kompota sjeckane na kockice). 200 ml preostalog slatko vrhnja izraditi u posebnoj posudi. Kremu premazati preko ploški pazeći da popunite praznine. Kada stavite svu kremu, do vrha kalupa ide ostatak slatkog vrhnja koje ste izradili. Sve zajedno stavite u hladnjak na hlađenje. Kada se ohladi, polako odvojite kalup te tortu ukrasite po želji!