Zasladite kraj tjedna: Najukusniji recept za bezglutensku tortu od jabuke i cimeta koja će nestati u trenu!

Zrinka Zekulić stoji iza bloga Gladuša, a s nama je podijelila recept koji je savršen za ovaj vikend koji provodimo doma
Vidi originalni članak

Uvijek smo raspoloženi za isprobavanje novih recepata, a onaj kojeg ćemo isprobati ovih dana pronašli smo na Instagram-profilu @gladusasamja. Riječ je o bezglutenskom kolaču s jabukom i cimetom za kojeg će se definitivno tražiti komad više. Zrinka Zekulić koja stoji iza bloga i Instagrama Gladuša kaže kako su bezglutenski kolači jedna zaista posebna priča te iz njih čovjek može uvijek nešto novo učiti i podijelila s nama recept u čijem ćete receptu zasigurno uživati. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 100 g kokosovog šećera
  • 60 g integralnog rižinog brašna*
  • 40 g tapioke*
  • 1 prašak za pečenje
  • 5 srednjih jabuka
  • šaka nasjeckanih oraha
  • 1 žličica cimeta
  • par kapi ruma po želji

*umjesto tapioke i rižinog brašna možete koristiti 100 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna. 

Postupak:

Istucite bjelanjke u snijeg, a posebno i žumanjke zajedno sa šećerom, dok ne dobijete svijetložutu smjesu. U žutu smjesu dodajte ekstrakt vanilije, brašno i tapioku u koje ste prethodno umiješali prašak za pečenje. Ako nemate rižino brašno ni tapioku, a niste osjetljivi na gluten, slobodno ih zamijenite sa 100g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna.

Umiješajte par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako dodajte tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak.

Podijelite smjesu u dva dijela i slažite redosljedom: prvi dio smjese pa naribane jabuke, u koje ste stavili malo cimeta i žličicu ruma, zatim drugi dio smjese. (Kalup promjera 24cm)

Pecite na 180 C s ventilacijom oko 20-30 min., ovisno o jačini vaše pećnice. Probodite čačkalicom kako biste se uvjerili da je kolač gotov. Možete servirati uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".