Zasladite dan ukusnim tartom od jagoda; imamo odličan i vrlo jednostavan recept

Ovaj kolač od jagoda zasigurno će impresionirati vaše goste svojom prekrasnom prezentacijom i izvrsnim okusom. Savršen je desert za proljetni piknik, roštilj ili bilo koju posebnu priliku.
Vidi originalni članak

Proljeće je savršeno vrijeme za uživanje u slatkim i ukusnim poslasticama. Ako tražite desert koji je istovremeno lijep i izvrstan, ne tražite dalje od tarta od jagoda. Ovo klasično francusko pecivo jednostavno je za napraviti i savršeno je za proljetno okupljanje, a mi vam donosimo odličan recept koji smo pronašli na stranici Zara Home.

Sastojci za tijesto:

  • 250 g poluintegralnog pšeničnog brašna
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 160 g maslaca bez soli (vrlo hladnog)
  • 75 ml hladne vode

Sastojci za nadjev:

  • 500 g jagoda
  • 75 g mljevenih badema
  • 30 g smeđeg šećera

Piprema:

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, šećer i sol). Dodajte maslac narezan na kockice i mijesite prstima dok ne dobijete tijesto nalik crumbleu.

Dovršite prelijevanjem hladnom vodom, sjedinite sve, oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. U sredinu stavite mljevene bademe oblikujući krug. Ostavite oko 4 cm okolo da ga kasnije možete saviti.

Jagode narežite (na kriške ili polovice) i stavite na bademe. Pospite smeđim šećerom. Preklopite tijesto preko jagoda, premažite maslacem i pecite 40 minuta.

,

Serum koji zaslužuje čistu peticu za suzbijanje akni i uklanjanje tamnih mrlja s lica
Pronašli smo odličan 'dupe' za Chanelov popularan parfem u kojem nećete osjetiti razliku
Boja s kojom će brinete 'doći na svoje': Često joj raste popularnost, a izgleda jako luksuzno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".