Nakon što je na neko vrijeme potpuno izbacila recepte sa svojih stranica, Zara Home ponovno je izbacila nekoliko novih, proljetnih recepata. Priprema je vrlo jednostavna pa ćete ih bez problema moći isprobati kod kuće, a moramo priznati da izgledaju stvarno ukusno i slasno.
Od palačinka sa špinatom, kremom od kozjeg sira, dimljenim lososom i medom do jaja mollet i domaćeg maslaca s jestivim cvijećem, pronaći ćete idealne recepte za lagani doručak ili ukusan brunch.
Palačinke sa špinatom, kremom od svježeg kozjeg sira, dimljenim lososom i medom
Sastojci:
- 200 ml mlijeka
- 100 g svježeg špinata
- 1 jaje
- 130 g brašna tip 450
- 1 prašak za pecivo
- Sol i papar
- 100 g svježeg kozjeg sira
- 50 ml vrhnja za šlag
- 2 šnite dimljenog lososa
- 1 žlica kavijara od pastrve
- 1 grančica kopra
- Med
Priprema:
Špinat prelijte kipućom vodom i usitnite štapnim mikserom. Dodajte jaje, brašno, sol, prašak za pecivo i papar. Dobro izmiješajte. Neka odstoji dok pripremate nadjev.
Izmiješajte kozji sir s malo vrhnja. Istucite ostatak vrhnja i postupno dodajte kozji sir.
Kratko prepecite tijesto na tavi. Servirajte na tanjure i dodajte nadjev. Ako želite, možete dodati kavijar od lososa, dimljeni losos ili pršut.
Carpaccio od brancina s uljem od korijandera i slatko-kiselim umakom od tapioke
Sastojci:
- 1 divlji brancin
- 200 ml maslinova ulje
- 1 grančica korijandera
- 1 žlica paste od čili papričica
- 2 žlice rižina octa
- 1 žlica meda
- 1 žlica tapioke
- 1 češanj češnjaka
Priprema:
Zagrijte vodu i kada proključa dodajte tapioku i kuhajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta, povremeno miješajući. Kada se ohladi, procijedite.
U tavi pomiješajte 200 ml ulja s korijanderom. Zagrijavajte 2 minute. Procijedite i pustite da odstoji.
U zdjelici pomiješajte med, pastu od čili papričica, ocat, sjeckani češnjak, sol i papar. Dodajte skuhanu tapioku i promiješajte.
Narežite filete brancina kao sashimi i složite ih na tanjur. Prelijte ih uljem od korijandera i slatko-kiselim umakom.
Jaja mollet s uljem od crvene paprike i zelenim umakom
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 grančica korijandera
- 1 grančica peršina
- 1 suhi feferon
- 2 češnja češnjaka
- 300 ml maslinova ulje
- 2 žlice crvene paprike
- 100 g grčkog jogurta
- 1 limeta
Priprema:
Kuhajte jaja 7 minuta u kipućoj vodi i ohladite ih u posudi s hladnom vodom. Ogulite jaja i prerežite ih po pola.
U zdjelici pomiješajte crvenu papriku sa 100 ml maslinova ulja i zagrijte 2 minute u lončiću.
U mužaru izmiješajte korijander i peršin s 200 ml ulja, češnjakom, soli, paprom i pola feferona. Izgnječite i sačuvajte za kasnije.
Začinite jogurt s malo maslinova ulja i limete. Na tanjur stavite malo jogurta, dodajte jaja, ulje od crvene paprike i zeleni umak, ukrasite začinskim biljem i narezanim feferonom.
Domaći maslac s jestivim cvijećem
Sastojci:
- 2 l vrhnja za šlag
- 40 g suhih cvjetova
- 5 g krupne soli
Priprema:
Izlijte vrhnje za šlag u posudu od miksera. Tucite otprilike 15 minuta dok grudice maslaca ne počnu ispuštati tekućinu (mlaćenicu). Procijedite kroz čistu gazu ili filtar za biljna mlijeka. Pustite da mješavina odstoji.
Dodajte sol i suho cvijeće. Oblikujte u željeni oblik i čuvajte u hladnjaku. Mažite na preprženi kruh.
Zeleni smoothie
Sastojci:
- 1 avokado
- 2 žlice meda
- 1 žlica maslinova ulje
- 1 šaka špinata
- 1 grančica celera
- 1 limeta
- 1 krastavac
- Prstohvat cimeta
- 2 jabuke
Priprema:
Ogulite jabuke i celer. Avokadu izvadite košticu. Dodajte ih u zdjelu zajedno sa špinatom, dvije žlice meda, jednom žlicom maslinova ulja i prstohvatom cimeta. Iscijedite jednu limetu. Sve usitnite štapnim mikserom. Poslužite s kockicama leda i ukrasite kriškama krastavca.