Započela blagdanska čarolija: Šekoranja Zagrebu i ove godine podario prekrasan božićni izlog

Već tradicionalno, sredina studenog rezervirana je za otkrivanje najljepšeg zagrebačkog božićnog izloga, onog s potpisom Saše Šekoranje
Vidi originalni članak

Pripreme za advent u Zagrebu lagano počinju, a izlog koji uvijek s nestrpljenjem iščekujemo onaj je s potpisom Saše Šekoranje. Smješten u Dežmanovoj ulici, svakih blagdana podari najljepšu božićnu čaroliju, a ne mogu mu odolijeti ni oni koji će možda reći da je za blagdansku raskoš i božićno blještavilo još "prerano". 

- Neka vam moj božićni izlog uljepša vrijeme koje dolazi - napisao je na društvenim mrežama ovaj svestrani akademski slikar, aranžer cvijeća, scenograf i dizajner interijera koji je prošle godine za Divu ispričao kako mu je drago da njegovi izlozi pobuđuju takav interes.

- To je super! To je najveća nagrada za svakog umjetnika... Druga su vremena, danas nismo samo u galerijama i muzejima, danas smo na društvenim mrežama, dučanima, na tržištu kao i svi drugi... Komunikacija sa publikom postaje sve neposrednija - bez tumača. Nije to loše, dapače, umjetnost prepuštamo osjećajima promatrača i tako treba biti. Puno je demokratičnije nego kad sam počinjao... - ispričao je Šekoranja još prošlog Božića, a ovih nas blagdana Šekoranja svojim izlogom vraća u djetinjstvo i blještavim, raskošnim prizorima vodi u svijet bajki.

Zlatna, srebrna, crvena, zelena... U bajkovitom božićnom izlogu pomiješao je Šekoranja boje koje prizivaju blagdansku čaroliju i u prvi član stavio upečatljiv vrtuljak koji će najmlađe oduševiti, a kad ga gledate, čini vam se da na njega možete uskočiti i vratiti se u djetinjstvo. Upečatljive kugle, natpisi poput "Veselite se jako", pšenica koja je bila zvijezda i prošlogodišnjeg izloga, zvona, mašne; sve je to umjetnik iskombinirao u svojem čarobnom ateljeu s čijim uređenjem neslužbeno započinje i odbrojavanje do Božića

Šekoranja je karusel osmislio sam, nacrtao i oslikao, a razne vrste imela umočene su u vosak, neke kovane od metala i pozlaćene.

- Ideja je da svake godine izlog bude još zanimljiviji, da napravi odjek među ljudima. Želim da ljudi primijete i da svi skupa uđemo u tu čaroliju, depresivni dani da postanu čarobni - rekao je Šekoranja za Divu. 

 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Franka modno nikad ne griješi: Ako ste u potrazi za novim čizmama, dodajte u kolekciju model poput njezinih

Kakvu frizuru odabrati ovisno o obliku lica? Poslušajte savjete stručnjaka i pronađite najlaskaviji look

Kakve genijalne čizme nosi marketinška stručnjakinja: 'Uvijek izaberem ono što drugi ne izaberu'

Kad cure ukradu pozornost na špici: 'Uvijek razmjenjujemo garderobu, šaljemo si je međusobno'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".