Ljetno razdoblje mnogima je omiljeno jer donosi ukusne recepte koje možemo isprobavati. Osim slanih specijaliteta, uživamo u voću poput marelica, breskva, malina, šumskog voća... Osim što ih rado jedemo u obliku voća, sjajan su dodatak kolačima i tortama, a među njima se ističe Pavlova.
Osim što izgleda izvrsno zahvaljujući snijegu od bjelanjaka i dodatku crvenog voća, okus je još bolji pa danas donosimo recept za Pavlovu s marelicama i lavandom koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Pronašli smo ga na stranicama Zare Home, gdje osim odličnih dodataka interijeru, možete pronaći najukusnije recepte za slana i slatka jela. Recept donosimo u nastavku.
Sastojci:
150 g šećera u prahu
140 g bjelanjaka
2 žličice bijelog octa
1 prstohvat soli
180 g vrhnja od sirova mlijeka
180 g jogurta od ovčjeg mlijeka
1 štapić vanilije
6 marelica
20 cl vode
200 g šećera
2 žličice suhe lavande
Priprema:
U bjelanjke dodati prstohvat soli i ocat te istući. Nastaviti tući i u tri navrata umiješati šećer u prahu. Smjesa od bjelanjaka mora biti čvrsta i biserno bijela.
Slastičarsku vrećicu napuniti smjesom od bjelanjaka te stisnuti kremu u spiralu, do formiranja kruga od 10 do15 centimetra. Peći 20 do 30 minuta na 130 °C stupnjeva. Smjesa od bjelanjaka iznutra mora ostati mekana.
Mikserom tući vrhnje s vanilijom te nježno umiješati jogurt od ovčjeg mlijeka silikonskom špatulom.
U lonac staviti vodu, šećer i lavandu da zavriju. Dodati oguljene i prepolovljene marelice bez koštica i ostaviti da se ohladi.
Poslužiti smjesu od bjelanjaka na tanjur, dodati vrhnje od ovčjeg mlijeka u sredinu, posložiti nekoliko ohlađenih marelica te ukrasiti po želji.