Za Uskrs pripremite tortu koja nikog neće ostaviti ravnodušnim: Odlično izgleda, a okus joj je još bolji!

Recept smo pronašli na stranicama Zare Home, gdje osim odličnih dodataka interijeru, možete pronaći najukusnije recepte za slana i slatka jela.
Vidi originalni članak

Blagdanski stol za Uskrs mnogima je omiljen jer donosi najbolje od proljetne sezone. Osim slanih specijaliteta, uživamo u voću poput jagoda, malina, šumskog voća... Osim što ih rado jedemo u obliku voća, sjajan su dodatak kolačima i tortama, a među njima se ističe Pavlova.

Osim što izgleda izvrsno zahvaljujući snijegu od bjelanjaka i dodatku crvenog voća, okus je još bolji pa danas donosimo recept za Pavlovu sa šumskim voćem koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Pronašli smo ga na stranicama Zare Home, gdje osim odličnih dodataka interijeru, možete pronaći najukusnije recepte za slana i slatka jela. Recept donosimo u nastavku.

Za 6 ili 8 komada Pavlove potrebno je:

- 4 bjelanjka jaja veličine L

- 200 g šećera

- 1 žlica sitno mljevenoga kukuruznog brašna

- 300 g mascarponea

- 2 žlice slatkog vrhnja

- 2 žlice kristalnog šećera

- šumsko voće

- 8 jagoda

- 12 malina

Priprema Pavlove sa šumskim voćem:

Zagrijte pećnicu na 90 ºC. Na sobnoj temperaturi tucite bjelanjak tri minute dok ne postane pjenast. Šećer nemojte dodavati odjednom, nego malo po malo te cijelo vrijeme tucite dok ne postignete čvrstu smjesu.

Kad smjesta postane potpuno čvrsta, dodajte kukuruzno brašno i miješajte metlicama miksera jer ćete tako izbjeći da upijanje vlage. 

Pripremite papir za pečenje na koji ćete stavljati količinu smjese, ovisno o veličini deserta koji želite postići. Dodatno je oblikujte nožem, stranom na kojoj se ne nalaze zupci. Kad su oblikovane, stavite ih u peć i pustite tri sata ili dok se ne osuše izvana. 

U isto vrijeme u peć možete staviti i voće (jagode i maline), dok god su vrata pećnice poluotvorena. Jagode izrežite na tanke kriške  i stavite ih s malinama na drugi lim s papirom za pečenje. Voće će gubiti vlažnost i na kraju se osušiti. Svakoj Pavlovoj dodajte smjesu od maskarponea, slatkog vrhnja i šećera, i to po dvije žlice, a na vrh stavite voće. 

Ako želite, šumskom voću možete dati i ledeni izgled. Voće trebaju biti u savršenom stanju, a potrebni su vam bjelanjak i šećer. Zara Home savjetuje da ovaj postupak napravite najmanje 12 sati unaprijed kako bi se šećer potpuno osušio. Voće operite i osušite ga, premažite bjelanjkom i pospite šećerom, pojašnjavaju postupak iz Zare Home. Uklonite višak šećera i pustite da se osuši na zraku, na papiru za pečenje ili rešetki, a zatim stavite na vrh Pavlove. U slast!

Ovog Uskrsa isprobajte rajsku tortu, desert za kojeg kažu da je drugačiji i ukusniji od drugih

Iris i Pedru super pristaju i najjednostavniji komadi: 'Obožavamo jeans i neutralne tonove, najbitnije da nam je udobno'

Tražite li novu jaknu za proljeće, inspirirajte se modelom poput njezinog kojeg u novoj sezoni svuda viđamo

Elegantno izdanje Victorije Beckham s vjenčanja Nicole i Brooklyna savršena je inspiracija za svečana događanja u novoj sezoni

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".