Na Instagram profilu @zalogajcic_hr, čiji je moto "Spremi lako, jedi slatko", pronašli smo genijalan recept koji nam se svidio iz više razloga. Prije svega, glavni sastojak je bijela Linolada, a osim popularnog namaza, potreba su još samo dva sastojka, brašno i jaje. Uz to, desert je gotov za čas, a najdulje će trajati hlađenje kolača.
Recept, savršen za zasladiti sredinu tjedna, prenosimo u nastavku
Sastojci
- 180g bijele linolade
- 180g glatkog brašna
- 1 jaje
Priprema
- Jedno jaje i 180 g bijele linolade sjedinite sa mikserom te dodajte 180 g glatkog brašna! Pokrijte s prozirnom folijom i pustite da odstoji 20 minuta u frižideru!
- Nakon 20 minuta izvadite i radite male kuglice, a možete oblikovati, primjerice, u srce s kalupom. Napravite kuglicu s dlanovima, spljoštite je i izrežite srce kalupom. Prstom ili vrhom kuhače napravite udubljenje po sredini
- Posložite na papir za pečenje i pecite na 180°C deset minuta
- Kad se ohlade, punite ih kremom po želji, a u ovom je receptu korištena bijela čokolada