Za slatki doručak ili desert: Isprobajte ukusne muffine zbog kojih nećete imati grižnju savjesti čak i ako ste na dijeti!

Sara Kostović s profila Healthy Corner by S podijelila je s nama recept za muffine s jabukom koje možete pripremiti već ovog vikenda
Vidi originalni članak

Vikend je rezerviran za isprobavanje novih, ukusnih recepata. Ako tražite kako biste se zasladili na nešto zdraviji način, a da je gotovo za čas, donosimo recept za muffine od jabuke. S nama ga je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S, a u zdravoj verziji muffina uživat ćemo bez grižnje savjesti.

Sastojci:

- 2 manje jabuke

- 2 jaja

- 5 žlica pirovog bijelog brašna

- pola žlice šećera po izboru

- 1 čvrsti jogurt

- pola žlice kikiriki maslaca

- pola žlice cejlonskog cimeta

- prašak za pecivo

- prstohvat soli

- mljeveni lan i kokos za posipanje

Priprema:

Pećnicu upalite na 200°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke miksajte sa šećerom do pjenaste teksture. Dodajte kikiriki maslac te nastavite miksati.

Umiješajte čvrsti jogurt. Dodajte suhe sastojke (brašno, sol, cimet i prašak za pecivo) te ponovno sve dobro povežite pjenjačom.

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te malo po malo dodajte u smjesu sa žutanjcima, pazeći da ne istisnete zrak.

Na kraju, umiješajte jabuke koje ste narezali na komadiće te pecite muffine na 180°C 40 minuta (prije pečenja možete ih posuti s npr. još malo cimeta ili kokosom).

Kalup za muffine obložite košaricama ili premažite uljem. Uživajte!

Još jedno odlično izdanje PR menadžerice koja uvijek oduševi stilom: Efektan kaput iz second handa joj tako dobro stoji
'Razmjenjujemo odjeću, a kad pojedinačno šopingiramo, dogovaramo se što kupiti putem video-poziva'
Znate li za 'pravilo 5,5 cm' koje može pomoći odrediti pristaje li vam više kratka ili duga kosa?

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".