Vikend je rezerviran za isprobavanje novih, ukusnih recepata. Ako tražite kako biste se zasladili na nešto zdraviji način, a da je gotovo za čas, donosimo recept za muffine od jabuke. S nama ga je podijelila Sara Kostović s profila Healthy Corner by S, a u zdravoj verziji muffina uživat ćemo bez grižnje savjesti.
Sastojci:
- 2 manje jabuke
- 2 jaja
- 5 žlica pirovog bijelog brašna
- pola žlice šećera po izboru
- 1 čvrsti jogurt
- pola žlice kikiriki maslaca
- pola žlice cejlonskog cimeta
- prašak za pecivo
- prstohvat soli
- mljeveni lan i kokos za posipanje
Priprema:
Pećnicu upalite na 200°C. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke miksajte sa šećerom do pjenaste teksture. Dodajte kikiriki maslac te nastavite miksati.
Umiješajte čvrsti jogurt. Dodajte suhe sastojke (brašno, sol, cimet i prašak za pecivo) te ponovno sve dobro povežite pjenjačom.
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg te malo po malo dodajte u smjesu sa žutanjcima, pazeći da ne istisnete zrak.
Na kraju, umiješajte jabuke koje ste narezali na komadiće te pecite muffine na 180°C 40 minuta (prije pečenja možete ih posuti s npr. još malo cimeta ili kokosom).
Kalup za muffine obložite košaricama ili premažite uljem. Uživajte!