Vrijeme je bogatstvo

Pojam luksuza ima sasvim novo značenje nakon što su pojedinim ručnim satovima cijenama višim od milijun dolara postavljeni novi standardi.
Vidi originalni članak

Kao da vrijeme u današnjem užurbanom tempu života nije samo po sebi postalo izrazito dragocjeno, neki od najpoznatijih brendova u svijetu urarstva izradili su skupocjene ručne satove koji vrtoglavo visokim cijenama premašuju i neke modele automobila najnovijeg datuma, stanove na najboljim lokacijama pa čak i najskuplji nakit načinjen od brilijanata i dragulja. Iako bi se većina muškaraca složila s time da nijedan novčani iznos ne može biti previsok za dobar ručni sat, nakon ovih modela satova čija je cijena viša i od milijun američ- kih dolara mogli bi promijeniti mišljenje. Rezervirani samo za odabranu klijentelu najdubljih džepova, satovi koje potpisuju slavne urarske kuće okarakterizirani su svojim zapanjujućim svojstvima koja ih svrstavaju u sasvim novu kategoriju ručnih satova od one na koju je većina navikla. U ovome slučaju, materijali za izradu pomno su birani, a korišteni mehanizmi najnovija su dostignu- ća u konstrukciji satnih kućišta. Također, ekskluzivnosti ne nedostaje ni kada je riječ o remenju satova, jer se za njihovu izradu koristi samo i isključivo prava koža koja pruža jedinstvenu udobnost nošenja sata na zapešću. Još kada se svemu tome doda i prepoznatljivo ime ugravirano negdje u satni dizajn, dobijemo jedan od najskupljih primjeraka ručnih satova dosad kreiranih, a koji su to modeli i čime su točno dostigli milijunsku vrijednost – doznajte.

VACHERON CONSTANTIN -Dvolično kućište za 25. godišnjicu

Proizveden u limitiranom izdanju od sedam primjeraka, “Vacheron Constantin Tour de I’Ile” sat je kojim se slavi 25. godišnjica poznatog brenda. Sat odlikuju dva lica na obje strane kako bi bilo dovoljno mjesta za niz funkcionalnih dijelova. S cijenom od 1,538.160 dolara, ovo je jedan od skupljih i najsloženijih satova.

A. LANGE & SOHNE - Funkcionalan, ali i najskuplji dosad

Najskuplji sat u ovoj kategoriji je onaj koji nosi ime “A. Lange & Söhne Grand Complication” s cijenom od vrtoglavih 2,497.000 američkih dolara. Ovaj sat njemačkog brenda karakterizira niz preciznih funkcija, a brojač sekundi i kalendar mjesečevih faza samo su neke od njih.

JAEGER LE COULTRE - Kada je svaki dio mehanizma važan

Elegantni sat “Hybris Mechanica à Grande Sonnerie” načinjen je od čak 1300 dijelova, što se gotovo može mjeriti s mehanizmom Big Bena u Londonu. Sat je u prodaju pušten 2009. godine, a bez obzira na vrhunski dizajn i cijenu od 1,474.070 USD, pokazalo se da ima niz komplikacija u mehanizmu.

HUBLOT CLASSIC - Dijamantni limit na ruci

Limitiran na samo osam modela u cijelome svijetu, skupocjeni sat “Hublot Classic Fusion Haute Joaillerie” potpuno je optočen s 1185 dijamanata, od kućišta pa sve do remena. Timu od 15 ljudi trebalo je 1800 sati samo da urede kućište, pa zbog zaista visoke vrijednosti ovaj sat košta točno milijun dolara.

RICHARD MILLE - Dizajnersko rješenje od safira

“Richard Mille RM 56-01” košta nevjerojatnih 1,850.000 američkih dolara. Cijenu zasigurno podiže to što je materijal od kojeg je sat potpuno izrađen čisti safir odnosno safirno staklo, pa ne čudi da je, osim što je među najskupljima, ovaj sat postao i jedan od najtraženijih satova na svijetu.

ROGER DUBUIS - Kralj silikona među satovima

Svoje mjesto među najskupljim satovima “Roger Dubuis Excalibur Quatuor” zaslužio je zbog kućišta potpuno načinjenog od silikona te je prvi takav ikada dizajniran. Silikon, koji je dvostruko lakši od titana i četiri puta snažniji, složen je u vrhunski sat preciznog mehanizma koji pokazuje najtočnije vrijeme te košta čak 1,125.000 američkih dolara.

GREUBEL FORSEY - Umjetničko djelo nadohvat ruke

Predstavljen prošle godine, “Greubel Forsey Art Piece 1” ubrzo se našao na listi najskupljih satova u svijetu s cijenom od približno 1,600.000 američkih dolara. Ono što satu znatno podiže cijenu je minijaturno artističko djelo engleskog umjetnika Willarda Wigana koje se nalazi sa strane, na samoj krunici skupocjenog sata.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".