Volite li Oreo? Ako da, uživat ćete u ukusnom tartu s malinama po receptu omiljene slastičarke

Pastry chefica Ivana Čuljak na profilu Neka jedu kolače veseli nas receptima za najukusnije slastice
Vidi originalni članak

Ukusan desert uvijek je dobra ideja, a inspiraciju i ideju za današnju dozu slatkog potražili na Instagram-profilu Neka jedu kolače, iza kojeg stoji jedna od naših omiljenih slastičarki, Ivana Čuljak. Riječ je o tartu s Oreo keksima, ricottom, pistaciom i malinama od kojeg momentalno rastu zazubice! 

Prvi sloj: 

- 80 g maslaca

- 200 g mljevenih Oreo keksa

- prstohvat soli

Krema:

- 200 g ricotte

- 200 g krem sira

- 3 jaja

- 80 g šećera

- 50 g mljevenih pistacija

- 30 g sjeckanih pistacija

- 100 g malina

- 200 g kiselog vrhnja

- 20 g šećera

- 125 g malina za ukrašavanje

Upute:

Maslac istopiti i pomiješati s mljevenim Oreo keksima. Utisnuti u kalup. Krem sir i ricottu pomiješati sa šećerom, dodati jaja i pistacio.

Pomiješati sve u gustu kremu i pri kraju, kad ste gotovi s miksanjem, dodati maline. Ne miksati više, već nježno pomiješati sa špatulom.

Izliti u kalup i peći na 150 stupnjeva približno 25 minuta ili dok se krema na vrhu stisne. Preliti izmiksanim kiselim vrhnjem sa šećerom.

Ukrasiti malinama i još, po želji, posuti mljevenim Oreo keksima i pistacijom.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".