Vjerujete li da je petak 13. nesretan? 'Mislim da je retrogradni merkur postao ono što je prije bio petak 13.'

Mišljenja se razlikuju, no svako viđenje o petku 13. nam je baš jako zanimljivo!
Vidi originalni članak

Danas je petak 13., a u svakom su društvu mišljenja oko toga je li nesretan - podijeljenja. Pitali smo tri javne osobe, Tihanu Harapin Zalepuhin, Matu Rončevića i Petru Mamić što misle o njemu, a svaki kut razmišljanja nam je baš zanimljiv!

Tihana Harapin Zalepugin rekla nam je da ne vjeruje da je nesretan, nego više izbjegava broj 12 jer joj on nije nimalo drag:

- Na petak 13. gledam kao na neku vrstu izazova. Ne započinjem taj dan sa strahom, nego me više zanima što će se dogoditi. Do sad stvarno nisam imala neko negativno iskustvo koje bih mogla ispričati, rekla je modna agentica i dodala da je to za nju dan kao i svaki drugi, no ipak mu prilazi s dozom znatiželje, no ni sa čim negativnim.

- Uvijek mi je zanimljivo gledati kako ću se ponašati, hoće li se nešto posebno dogoditi, no do sad se ništa lošeg nije dogodilo. U srijedu sam baš slagala kalendar iz MOMA-e i slučajno sam, umjesto 11.3., stavila broj 13 na kalendaru. Tad sam primijetila da će biti petak 13. i pomislila: E, baš me zanima što će biti! On mi je jedna vrsta zanimljivosti i izazova, svakako. Inače, kao što sam spomenula, ne volim broj 12. Nije mi drag i izbjegavam donositi bitne odluke i raditi bitne stvari na taj dan. Recimo, kad sam birala datum vjenčanja, bila je dvojba između 5. i 12. rujna, no odabrala sam peti, bez razmišljanja!

Vjeruje li da je petak 13. nesretan, pitali smo i Matu Rončevića, PR stručnjaka iz marketinške agencije PRiredba

- Ne vjerujem u numerologiju općenito. Da nema društvenih mreža, ne bih ni znao da je danas petak 13. Mislim da, ako mi se nešto mora dogoditi, dogodit će se kad god, rekao je Mate i, uz smijeh dodao, da mu jedini follow up tog dana može biti lošiji. 

Slično mišljenje ima i Petra Mamićinfluencerica koja se krije iza Instagram-profila @skitnica. Petra je rekla da ne vjeruje da je ovaj dan nesretan.

- Da me niste pitali, ne bih ni obratila pozornost da je upravo danas petak 13. Ni većina ljudi u mojem okruženju ne mari za to. Čak, ako malo bolje razmislim, mislim da je retrogradni merkur u naše vrijeme postao kao petak 13., rekla nam je Petra.

Od subote vas na kioscima čeka poseban paket: Diva + Večernji list + Borboleta narukvica za 49,90 kn:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".