Uživajte u ukusnom receptu za tortu od čokolade bez brašna s krokantima od lješnjaka

Hrskavi krokanti od lješnjaka dodaju teksturu i dodatnu aromu torti, stvarajući neodoljivu kombinaciju okusa.
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelj čokolade i tražite neodoljivu poslasticu koja ne sadrži brašno, imamo za vas savršen recept. Torta od čokolade bez brašna s krokantima od lješnjaka je ukusna i jednostavna za pripremu, pružajući vam neodoljivu kombinaciju čokolade i hrskavih lješnjaka. Recept smo pronašli na stranici Zara Home, a donosimo ga u nastavku:

Sastojci:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 90 g čistog kakaa
  • 7 jaja veličine L
  • 275 g smeđeg ili rapadura šećera
  • 150 g mljevenih badema
  • 1,5 šalica šećera
  • 90 ml vode
  • 350 g prženih lješnjaka

Priprema:

Obložite okrugli kalup od 24 cm papirom za pečenje i premažite maslacem. Zagrijte pećnicu na 160 ºC

Umutite maslac u mast (vrlo meku) i u to prosijte kakao sve dok ne postignete kremastu gustoću.

U posudi postavljenoj na kipuću vodu mutite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu gustoću i udvostručite volumen.

Pomiješajte dvije smjese špatulom i dodavajte mljevene bademe dok smjesa ne postane homogena. Izlijte u kalup i stavite u pećnicu na središnju rešetku na 45-50 minuta. Kada je gotova, ostavite je u kalupu da se ohladi. 

Kada se ohladi, pospite kakaom u prahu.

Za krokante, lješnjake popržite, ako su sirovi, na laganoj vatri na tavi ili u pećnici. Lješnjake prepolovite ili prerežite na četiri dijela i rasporedite po papiru za pečenje.

U dubokom loncu s teškim dnom pomiješajte šećer i vodu. Stavite na jaku vatru bez miješanja dok se ne stvori intenzivni zlatni karamel. Izlijte karamel po lješnjacima i ostavite da se ohladi. Dodajte krokante na tortu i poslužite.

Koliko su manikure uopće dobre za zdravlje nokti? Dermatolozi otkrivaju pravu istinu
Bijelo od glave do pete dugo nije izgledalo ovako dobro: Zgodna dama zna kako je kombinirati na chic način
Divne Stella i Sanda: 'Mi smo sestre blizanke, ali nikad se ne odijevamo identično, samo u istom stilu'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".