Užici u Bowi

FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo FOTO: Promo
Skriven na otoku Šipanu, restoran Bowa zadovoljit će gušte različitih vrsta...
Vidi originalni članak

Na jednom od Elafitskih otoka, Šipanu, dovoljno skriven da bi bio tiha oaza usred prirode, a opet i sasvim dohvatljiv (gliserima koji voze od Dubrovnika) smjestio se restoran Bowa.

Plavo more i kamena obala divna su scenografija pa uređenje nije tako zahtjevno, no ipak nije zanemareno. Konstrukcije od hrastovine i jelovine ukrašene su baldahinima, a tirkizna, smeđa i nježna bež boja unose ritam u interijer, dok lounge barom dominira svjetlozelena.

Na jelovniku se nalaze tradicionalna dalmatinska jela, no pripremljena na moderan način, a začini, riba i meso isključivo su iz domaćeg uzgoja – Bowa drži do domaćih proizvođača. Meni nije preopširan, što obećava, no više je nego dovoljan.

Highlighti kojima se restoran može pohvaliti jedinstvene su polpette di orzo od hobotnice i raviola, neodoljivi škampi u domaćoj tjestenini i tako jednostavne, a tako čarobne dagnje. Uz finu hranu ovdje se sljubljuju i vina proizvođača iz regije, a u longue baru, naravno, pripremaju se kokteli (ambijent priziva visoke orošene čaše šarena sadržaja). Uživa se u klasičnom Mojitu, gorkom okusu džin tonika pripremljenog s vrhunskim Gin Mareom... No, ni to još nije sve, kako bi rekli u TV prodaji. Svake se nedjelje ondje organizira Sundaychill kada DJ guštima i užicima daje ritam...

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".