Uspon obitelji Hadid

Premda su Kardashiani na naslovnici američkog Cosmopolitana pozirali kao “prva obitelj Amerike”, tron im opasno tresu Hadidovi.
Vidi originalni članak

Uspjeh, slava i moć Kardashiana, najpoznatije obitelji na svijetu, neupitna je. No tu titulu uskoro bi mogla preuzeti jedna druga obitelj – Hadid, čija popularnost svakim danom sve više raste, a koja je prijateljskim i rodbinskim vezama isprepletena sa slavnim Kardashianima. Hadidi, kojima su u genima ljepota, a izgleda i uspjeh, već su krenuli njihovim stopama. Ali kako je sve počelo? 

Mama Hadid, Yolanda van den Herik, kako joj je djevojačko prezime, odrasla je u Nizozemskoj gdje se bavila modelingom kada ju je sa šesnaest godina na reviji u Amsterdamu otkrila Eileen Ford, vlasnica poznate agencije Ford Models, nakon čega započinje njezina međunarodnu karijera. Nakon petnaest godina na pistama Yolanda odlučuje da je vrijeme za osnivanje obitelji. Godine 1994. u Los Angelesu vjenčala se s američkim poduzetnikom palestinskog porijekla, Mohamedom Hadidom koji uz talent za stjecanje bogatstva ima i onaj za slikarstvo.

Yolanda je s Mohamedom dobila troje djece, Gigi, Bellu i Anwara, ali rastali su se 2000. nakon čega Yolanda i djeca sele u Santa Barbaru, gdje ona postaje dizajnerica interijera. Godine 2011. Yolanda se ponovno udala i to za Davida Fostera, nagrađivanog glazbenika i producenta zvijezda Celine Dion, Jennifer Lopez, Christine Aguilere... Kao Davidova četvrta supruga Yolanda uzima njegovo prezime, a tim se brakom stvorila i  poveznica Hadida i Jennera. Naime, David je bio vjenčan s Lindom Thompson, majkom Brandona i Brodyja Jennera te bivšom suprugom Brucea Jennera, koji je, kako znamo, također otac Kylie i Kendall Jenner te poočim Kardashianima.

Samo to možda ne bi bilo dovoljno da Hadidovi postanu društveno “važni”, ali Yolanda grabi dalje. Pokreće Hopelessly Romantic, tvrtku koja pomaže parovima održati romancu, a zatim sudjeluje u reality showu “The Real Housewives of Beverly Hills”. Zapravo, danas je najčešće nazivaju “zvijezdom realityja”. Vidite sličnosti?

A i djeca su sve češće pod lupom javnosti. Kći Jelena Noura Hadid, poznatija kao Gigi, uspješan je model; za Guess je počela raditi još s dvije godine. Nakon stanke zbog školovanja, Gigi se 2012. vratila u modu, a mediji ne prestaju brujiti o njoj. U veljači 2014. pojavila se na Fashion Weeku u New Yorku, izašla je na naslovnicama mnogih časopisa, između ostaloga i Voguea, a ove godine postala je ambasadoricom Maybellinea i pojavila se u Balmainovoj kampanji te je proglašena modelom godine.

Ne smijemo zaboraviti ni pojavljivanje u reality showu The Real Housewives, kao ni da joj je najbolja prijateljica Kendall Jenner, što je još jedna poveznica s klanom Kardashian. Druži se i s modelima Carom Delevigne, Karlie Kloss i pjevačicom Taylor Swift, u čijem se spotu za pjesmu Bad Blood i pojavljuje, a svoja prijateljstva javno pokazuje na društvenim mrežama.

I u ljubavi cvjetaju ruže. Nakon australske pjevačke zvijezde Codyja Simpsona, od ove je godine u vezi s Joeom Jonasom iz benda Jonas Brothers. Često ih se vidi na utakmicama, koncertima ili kako šetaju gradom, a mediji su zlobno primijetili kako je uz njih uvijek i Kendall. Gigi postaje “it” djevojka koju se budno prati, a izjavama “Jedi zdravo da ostaneš fit, uzmi burger da sačuvaš zdrav razum” te stajalištu prema slavi koju “prihvaća dan za danom i ne dopušta da joj udari u glavu” osvaja simpatije javnosti. 

Ni godinu dana mlađa sestra, devetnaestogodišnji supermodel Bella Hadid ne zaostaje za Gigi. Od prošle godine u New Yorku studira fotografiju te se pojavila na naslovnicama Teen Voguea i britanskog Ellea. Sa sestrom je nosila reviju Toma Forda jesen/zima 2015. i reviju Balmaina te je postala zaštitno lice ovogodišnje kampanje američkog brenda Botkier.

No, to nisu jedine sličnosti. I Bella ima slavne prijateljice – Kylie Jenner, Miley Cyrus i Hailey Baldwin iz slavne glumačke obitelji, a u vezi je s pjevačem The Weeknd. Osim toga, iduće godine planira osvojiti olimpijsku medalju u jahanju.

I 16-godišnji Anwar, iako još u školi, već je krenuo s modelingom. U listopadu je imao prvi modni editorijal za magazine Nylon, pod budnim okom mame Yolande i sestara za koje kaže da su ga naučile sve što treba znati o ženama. Anwara još zanimaju i nogomet i old school hip-hop, a voli LA Lakerse, planinarenje, automobile, dobru hranu i, naravno, djevojke. S obzirom na više od tristo tisuća pratitelja na Instagramu, ne sumnjamo u njegovu (buduću) slavu.

Tu su i dvije polusestre iz prijašnjeg braka Mohameda Hadida, Marielle i Alana, koje su bliske s ostatkom obitelji.  Snažne obiteljske veze, polusestre, poočimi i obiteljsko stablo koje je teško pratiti, pojavljivanje u reality emisijama te slava, uspjeh i tajne neodoljivo nas podsjećaju na obitelj s početka priče, Kardashiane.

Je li se publika umorila od spomenutog klana i je li vrijeme za “svježu” krv, Hadidove? Čini se. Polako preuzimaju naslovnice, a uskoro bi mogli i titulu “prve obitelji Amerike”.

 

 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".