Preminula je Žana Barjaktarević, vlasnica Lora Derma i jedna od vodećih medicinskih kozmetologinja u Hrvatskoj

Vijest o smrti potvrdili su na društvenim mrežama njezini kolege, koji su se dirljivom i tužnom objavom oprostili od Žane.
Vidi originalni članak

Iznenada je preminula Žana Barjaktarević, vlasnica centra Lora Derm i predvodnica Lora Dermova stručnog tima te jedna od najboljih medicinskih kozmetologa. Vijest o smrti potvrdili su na društvenim mrežama njezini kolege, koji su se dirljivom i tužnom objavom oprostili od Žane. 

- Pretužni i bolnog srca javljamo vam da nas je napustila naša voljena Žana. Bila je jedno istinski dobro biće i vrsna stručnjakinja. Mi koji smo je znali i voljeli, nikad je nećemo zaborviti. Putuj u nebo, u svjetlo, naš anđele - napisali su na društvenim mrežama iz Medicinsko-kozmetičkog salona Lora Derm, čija je Žana bila vlasnica.

Prijatelji i poznanici opraštaju se od nje:

- Bila je čast poznavati takvu osobu. Poznavala sam je već 30 godina i kad sam čula nisam mogla, u stvari, nisam htjela vjerovati. Draga moja Žana, putuj sretno... Anđeli neka te čuvaju gore na nebu, zaista je teško prihvatiti ovu tužnu vijest. Počivaj u miru - glasi jedan od komentara. Mnogi su joj zahvalni na svemu i ističu kako je bila velika čast poznavati je:

- Beauty industrija ostala bez jedne velike stručnjakinje i nadasve divne žene. 

Kako je navedeno stranici Lora Derm centra, Žana je diplomirala na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a kontinuirano je nadograđivala svoje znanje te u svoj salon Lora Derm dovela revolucionarne metode i uređaje koji nisu bili dostupni nigdje drugdje u Hrvatskoj. Njezinu stručnost i profesionalnost prepoznali su, između ostalih, i mnoge domaće poznate osobe pa su među redovitim klijentima bili Danijela Martinović, Jasmin Stavros, Anica Kovač, Ante Vrban... Klijenti su složni u jednom, kako su Žanina predanost klijentima i poslu, kao i osmijeh, bili razlog zbog kojih su se uvijek vraćali u salon. 

Žana je u veljači prošle godine rekla da je ostvarila san otvorivši Lora Derm, medicinsko-kozmetički salon koji više od dvadeset godina uspješno posluje na zagrebačkoj Martinovci. Tim čini šest žena, vrsnih stručnjakinja educiranih u poljima kozmetike i fizioterapije. 

- Izuzetno smo motivirane svoj posao obavljati najbolje i zato kod nas nema površnosti u radu i nikada ne izvodimo procedure koje nismo u mogućnosti izvesti kako je zadano. Držimo se zadanih postulata i tako gradimo odnos povjerenja s našim klijentima. Najsretnije smo kad nam se opušteno prepuste da izvedemo dogovoreni tretman i kad sami primijete pozitivne učinke istog na svojem licu ili tijelu. Pedantnost i stručnost koju danas ima moj tim od početka poslovanja zahtijevam i sama od sebe - rekla je Barjaktarević prošle godine.

Žana je tada ispričala kako su joj prve klijentice bile prijateljice, a zahvaljujući dobroj usmenoj predaji, širio se i krug klijenata. Počeci su bili teški pa je u salonima provodila i po 12 sati dnevno. Ipak, kako je tada rekla, odustajanje za nju nije bila opcija jer je mislila kako bi time razočarala i sebe, kao i prijatelje i obitelj. U radu se uvijek vodila znatiželjom, koja ju je odvela i na različite kongrese:

- Na jednom sam prvi put vidjela laser za uklanjanje dlačica na djelu. Zainteresirala me ta potpuno nova tehnologija, u Europi još rijetko viđena, a kod nas u potpunosti nedostupna. Ohrabrila sam se nabaviti prvi laser. Nabavka tako sofisticiranog uređaja podrazumijevala je dobro savladati njegove tehničke osobine, mehanizme i metodologiju rada. Sve je trebalo proučiti da bi se klijenti osjećali sigurno i da im mogu odgovoriti na sva pitanja vezana na rad lasera. Da je moja odluka bila dobra govori i činjenica da je nakon par godina to postao jedan od najizvođenijih laserskih tretmana u svijetu - ispričala je tada Žana, a kroz cijelu karijeru nastavila je svoju potragu za novim metodama i tehnologijama. 

Barjaktarević se tada osvrnula i na konkurenciju, rekavši kako voli zdravu konkurenciju jer je njihov rad poticaj da Lora Derm centar bude bolji i kvalitetniji. Velika inspiracija u radu bila joj je sveučilišna profesorica dermatologije Mirna Šitum. 

- Ona je žena čiji život svjedoči da se marljivošću i odricanjem snovi mogu ostvariti. Neizmjerno sam joj zahvalna na nebrojenim trenucima pomoći i podrške u počecima te stručnim savjetima za koje joj se još uvijek obraćam - rekla je tada Žana. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".