UMood-uređaj koji zna koju majicu odabrati

Kupovanju nepotrebne odjeće koju nećete nositi došao je kraj, barem u Australiji gdje je predstavljen uređaj koji prema moždanim valovima mjeri koja je majica najbolja za vas...
Vidi originalni članak

U australskom Sydneyu predstavljen je uređaj koji pomaže kupcima pri odabiru odjeće, točnije majice. Naime, uređaj naziva UMood na prodajnom mjestu očitava koja je majica najbolja za pojedinog kupca ovisno u kakvom se raspoloženju nalazi. Uređaj mjeri moždane valove i na temelju spola i deset prikazanih fotografija različitih scenarija na velikom ekranu određuje raspoloženje kupca te predlaže koja majica bi najbolje odgovarala, a za konačni rezultat u obzir uzima i reakcije kupca na predloženu majicu.

Za ovu tehnologiju zaslužan je japanski brend odjeće Uniqlo, a cilj je neodlučnim kupcima olakšati odabir jer kod velikog izbora dolazi do težeg donošenja odluke. Na razvoju ove inovacije sudjelovao je i neuroznanstvenik Phil Harris sa sveučilišta Melbourne koji je objasnio kako nije rijetkost da kompanije angažiraju znanstvenike za tehnologije ovakvog tipa. Platforma je trenutno dostupna u Sydneyu i Melbourneu na prodajnim mjestima Uniqlo-a, ali ako se pokaže uspješnom, kompanija isma u planu proširiti se i na ostale dijelove svijeta. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".