Ukusni kolači u slastičarnici Mak na konac

FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL
Kolači su povezani i s našim osjećajima, kaže Petra Jelenić, vlasnica Maka na konac.
Vidi originalni članak

Problem s Makom na konac je samo jedan. Kad uđete u über slastičarnicu Petre Jelenić, građanska pristojnost vas priječi da ne naručite tri kolača odjednom i deklarirate se kao nezasitni požderuh, pa morate izabrati SAMO jedan. A ne znate koji je finiji i ljepši. Pa uzmete još tri za van, kao za djecu... Mak na konac je zaslužio sve hvalospjeve koje redovito dobiva i zato nas veseli što se ova inventivna slastičarnica proširila na još veći prostor. Povod da ih spomenemo je ovdje, a da ne bismo pisali još jedan hvalospjev Petri, dali smo joj za nju lagan zadatak – da neke od kolača iz svoje ponude poveže s osjećajima koje bude u ljudima (ne računamo pritom veliku želju za slatkim) ili da nam došapne što naručuju njezine mušterije dok su sretne, zaljubljene, nervozne...

Da su osjećaji povezani s hranom, nije nikakva novost, no možda razjasnimo zašto danas, iako ludujemo za čiizom, baš moramo, moramo naručiti tu čokoladnu bombu... 

PASSION

Samo ime kaže – strast. Egzotičan kolač u obliku velikog macarona. Punjenje je reska krema od marakuje. Bogat bademima, a lagan. Naši gosti biraju taj kolač kao desert za romantične večeri.

PUSLICE

Puslice su za najmlađe. razigrane, vesele, nestaju u trenu i bude veselje. Najdraže su našim malim gostima one okusa mente

MAK NA KONAC TORTA

Torta bogata makom i nostalgijom. Podsjeća na filu makovnjače pa nas vraća u djetinjstvo, vraća misli na Božić usred ljeta.

IRENA

Dobila je ime po mojoj prijateljici Ireni – velikoj obožavateljici pomaknutih kombinacija. Kolač s glavnim notama đumbira, papra i limuna, u kombinaciji s bijelom čokoladom okusom instantno vraća misli na ugodan godišnji, negdje na plaži.

DEKADENCIJA

Kolač koji sadrži toliko čokolade da je to dekadentno. Ovisnici o teobrominu protestiraju ako ga nemamo u vitrini. Žene kažu da liječi PMS kao rukom odnesen.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".