Nikad dosta čokolade, složit će se mnogi, a ako želite zasladiti neradnu sredinu tjedna, donosimo ukusan i jednostavan recept za ekstra-čokoladne kocke koje će nestati za tren i za koje će se tražiti komad više. Za ove čokoladne kocke potrebno vam je svega sedam sastojaka i malo manje od sat vremena za pripremu.
Pronašli smo ih na Instagram-profilu Anamarije Habuš, a njezin recept prenosimo u nastavku.
Sastojci za biskvit
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 20 dag maslaca
Sastojci za kremu
- 30 dag čokolade za kuhanje
- 1/2 l vrhnja za šlag
+ 1,5 dl vrućeg mlijeka
Priprema
Odvojite žumajke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer dobro izradite miskerom. Čokoladu za kuhanje otopite na pari, zajedno s maslacem pa je u laganom mlazu dodajte žumanjcima. Dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo, promiješajte i na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjka.
Protvan namažite maslacem, posipajte brašnom, ulijte pripremljenu smjesti i pecite na 180 stupnjeva, približno 30 minuta.
Vrući biskvit prelijte vrućim mlijekom i ostavite da se hladi. Za to vrijeme, na pari otopite čokoladu i vrhnje. Prelijte po hladnom biskvitu i ostavite da se krema stisne.