Ukusan novogodišnji recept za kiflice s lješnjacima: Lako se pripremaju i oduševit će svakoga tko ih proba

Janja Benić prava je majstorica slasnih zalogaja, a obožava raditi slastice pa je za Divu podijelila recept za kiflice s lješnjacima kojima možete zasladiti ovog Božića.
Vidi originalni članak

Ako tražite jednostavan recept koji možete pripremiti danas, za proslavu nove 2024. godine, odličan prijedlog ima Janja Benić koja je još prošle godine s nama podijelila recept kiflice s lješnjakom. Tada smo u njima uživali, a definitivno ih pripremamo i ovih dana. Na društvenim mrežama rado pratimo svaki njezin recept, tu su i genijalne radionice koje održava, a i kiflice s lješnjacima su pun pogodak!

U nastavku donosimo recept za koji će se sigurno tražiti komad više! 

Sastojci

- 200 g maslaca

- 200 g namaza od sira

- 300 g glatkog brašna (može i bijelo pirovo brašno)

- 100 g šećera (sitniji smeđi šećer ili običan bijeli kristal šećer)

- 50 g mljevenih lješnjaka

Priprema

Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na dva sata. Kad tijesto izvadite iz hladnjaka, napravite četiri kuglice.

Kuglice utapkajte s obje strane u mješavinu šećera i lješnjaka, razvaljajte u krug i izrežite u trokutiće te uvaljajte u kiflice.

Stavite sirove kiflice na 20-ak minuta u hladnjak da se malo stegnu, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C pa ih pecite 15-20 min, ovisno o  pećnici.

Oduševila nas je u all-black kombinaciji: 'Tenisice izbjegavam nositi po gradu, za ženu su visoke potpetice najljepše!'
Na klasike je stavila vlastiti modni potpis i stvorila outfit za čistu peticu: 'Ne postoji nešto što ne bih nosila, sve se da isfurati'
Ako razmišljate o šiškama u novoj godini, donosimo sve što trebate znati prije nego ih ošišate

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".