Ukrasite dom s malo boje: Ovo su najljepši i najpopularniji proljetni cvjetovi ove godine!

Bez obzira koje proljetno cvijeće odabrali za svoju vazu, ono će dodati boju, miris i ljepotu vašem domu. Obavezno mijenjajte vodu i redovito podrežite stabljike kako bi što duže ostale svježe.
Vidi originalni članak

Proljeće je prekrasno godišnje doba ispunjeno živim bojama i mirisnim cvijećem. Kako vrijeme zagrijava, savršeno je vrijeme da unesete dio te ljepote u svoj dom sa svježim cvijećem. Evo 5 najboljih proljetnih cvjetova dostojnih vaze koje će uljepšati svaku prostorij, kako piše Acme.

Gardenije
Bijeli cvjetovi gardenije jedni su od naših apsolutnih favorita zbog svog sofisticiranog izgleda i ukusnog nezaboravnog mirisa. Gardenije se često povezuju s ljubavlju i prijateljstvom. U mnogim kulturama gardenije su simbol ljubavi, čistoće i prijateljstva. Često se poklanjaju za posebne prigode kao što su vjenčanja i obljetnice.

Žabnjak
Žabnjak, odnosno ranunculus, je nježno proljetno cvijeće koje dolazi u nijansama ružičaste, crvene, žute i bijele. Imaju jedinstvenu, slojevitu strukturu latica i sladak miris koji ih čini savršenima za vazu. Ranunculusi su također dugotrajni i uz pravilnu njegu mogu trajati i do tjedan dana.

Plave perunike
Plave perunike su prekrasne cvjetnice poznate po svojim upečatljivim plavo-ljubičastim cvjetovima. Popularan su izbor za vrtove i uređenje krajolika, a koriste se i kao rezano cvijeće za bukete i cvjetne aranžmane. Plave perunike imaju kratak životni vijek nakon što se porežu, pa je najbolje odabrati grozdove u fazi pupoljaka. Nakon što se perunike odrežu i stave u vazu, njihovi će cvjetovi brzo poprimiti oblik.

Božuri
Božuri su romantično i luksuzno proljetno cvijeće koje dolazi u nijansama ružičaste, bijele i crvene. Imaju velike, pahuljaste latice i sladak miris koji ih čini popularnim izborom za vjenčanja i druge posebne prigode. Božuri su također jednostavni za njegu i mogu stajati i do tjedan dana u vazi.

Šumarica
Zbog svog ženstvenog oblika i odvažnih nijansi, ružičaste šumarice, tj. anemone, savršene su za unos boje u vaš dom. Odrezane anemone izdržat će između tri i pet dana u vazi ako se pravilno njeguju. Odaberite vaze s puno dodatnog prostora unutra kako biste omogućili stabljike koje će nastaviti rasti nakon rezanja.

Dermatolozi otkrili najbolje kreme sa SPF-om koje štite kožu lica od sunca i vanjskih utjecaja
Ona zna kako kombinirati hit boju proljetne sezone: Maslinasta je moja omiljena 'šumarska' boja
U bež kombinaciji privukla pažnju na špici: 'Volim zemljane tonove, nosim ih tijekom cijele godine'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".