Ugledni časopis za putovanja objavio listu najljepših europskih otoka; na popisu se našao i jedan hrvatski

Peto mjesto zauzeo je Hvar, a spominju se i Korčula, Lastovo i Mljet kao otoci s netaknutim plažama
Vidi originalni članak

Travel + Leisure, ugledni časopis specijaliziran za putovanja, svake godine proglasi najbolje otoke u Europi, u čemu važan glas imaju i čitatelji. Pandemija koronavirusa i karantena malo su promijenili planove prilikom glasanja pa je anketa zatvorena ranije nego inače, 2. ožujka, a listom dominiraju grčki otoci. Osim Grčke, tu su još i Škotska, Italija, Portugal. Španjolska, ali i Hrvatska jer je svoje mjesto na popisu pronašao i Hvar.

Hvar se smjestio na 5. mjestu, a opisali su ga kao savršeno mjesto za one čiji pojam idealnog odmora uključuje chic boutique hotele, kao i noćni život. Izdvojili su uvalu Briženica, gdje bi se trebao smjestiti resort luskuznog hotelskog lanca Four Seasons. Osim Hvara, Travel + Leisure izdvojio je Korčulu, Mljet i Lastovo kao mjesta s netaknutim plažama. 

Najljepšim europskim otokom proglašen je grčki Paros, zatim slijede Milos, Sicilija, Azori, naš Hvar i dalmatinski otoci, Kreta, Ischia, Mallorca i Madeira, a listu 10 najljepših europskih otoka zatvorili su Rodos i otočna skupina Dodekanez u Grčkoj.

Vogue je napravio popis osam najljepših hrvatskih plaža:

FOTO: Shutterstock Vogue piše kako je Zlatni rat poznat kao i Zlatni rog te smješten zapadno od Bola. Opisuju ga kao jednu od omiljenih hrvatskih ljetnih destinacija, ne samo zbog tirkizno plavog mora, već i mnoštva vodenih sportova u ponudi. FOTO: Shutterstock - Smještena na Makarskoj rivijeri, Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još uvijek postoji. Na stijenama i u sjeni borova lako je pronaći mirno mjesto za odmor, piše Vogue. FOTO: Instagram @shesafairy Vogue piše kako je plaža Betina spilja smjestena u stijenama - izvrsno je očuvana, a dostupna je isključivo morskim putem, primjerice kajakom. FOTO: Shutterstock - Tijekom Drugog svjetskog rata, Britanci su bili stacionirani na Visu, a danas se smatra jednim od najljepših hrvatskih otoka. Plaža Stiniva smještena je u mirnom dijelu, pristup s kopnene strane je otežan, a to plažu čini još šarmantnijim, napisali su. FOTO: Instagram @littlegreenbay - Uokvirena maslinama, na plaži možete uživati u ležaljkama, a gosti hotela mogu se poslužiti maskama za ronjenje, kao i daskama za veslanje. Jedan od najljepših kutaka na Hvaru, napisali su za malu zelenu uvalu. FOTO: Shutterstock Plažu Nugal na Makarskoj rivijeri naziva još jednom bajkovitom destinacijom. Smještena je između stijena, na sunčanoj strani Biokova, a opisuju je i kao omiljenu među nudistima. FOTO: Shutterstock - Plaža Dubovica na Hvaru popunjava sve ljetne zahtjeve. Čisto i mirno more, zaštićena od vjetra, idealna je za otkrivanje prekrasnog morskog života, piše Vogue. FOTO: Grgo Jelavic/PiXSELL - S pogledom na Dubrovnik i šljunkom, Banje su jedna od najpoznatijih plaža južne Dalmacije, zaključili su popis najljepših plaža.

Vogue izdvojio 10 otoka za savršen odmor, a na popisu se našao i jedan hrvatski
Vogue Paris objavio fotku s Jadrana uz opis: "Sunčano popodne u Hrvatskoj zvuči idealno"

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".