U Zagrebu se otvorila sjajna pekarnica Sisters kurtoš: 'Naša posebnost je što svaku narudžbu pripremamo svježe i u hodu'

Svaki kurtoš pripremaju po tradicionalnoj recepturi koju su naučile tijekom školovanja u Murskoj Soboti, a ono po čemu se razlikuju od ostalih proizvođača kurtoša diljem Europe je upravo dizajn svakog kurtoša
Vidi originalni članak

Ako volite trdelnik (ili kurtoš), vjerojatno ste čuli vijest o otvaranju popularne ljubljanske pekarnice Sisters Kurtoš u Zagrebu. Više nije potrebno čekati idući Advent ili putovati do Praga ili Ljubljane da bismo uživali u ovoj poslastici, jer je dostupna i nama.

Sestre Špela i Maša Debevc otvorile su pekarnicu Sisters Kurtoš prije nekoliko godina u Ljubljani. Špela trenutno živi u Zagrebu, dok je Maša u Ljubljani, ali povremeno dolazi ovamo. Za Divu popričali smo s Mašom koja je otkrila kako su došle na ideju otvaranja pekarnice u Zagrebu, što ih razlikuje od drugih i koji su im planovi za budućnost.

– Na ovu odluku o otvaranju još jedne pekare utjecalo je više stvari. Želja je bila otvoriti još jednu ‘jedinicu’ negdje izvan Ljubljane. Htjele smo se nadograditi u još većem gradu pq smo potražili malo šire. Potvrda da je odluka bila ispravna, bila je i činjenica da nam veliki broj gostiju (i nakon nekoliko godina) dolazi po kurtoše iz Hrvatske, a posebno iz Zagreba – objasnila je.

U ponudi imaju klasiku – slatke, tople kurtoše s raznim posipima (Sweety), zatim kurtoše s njihovim domaćim sladoledom kojeg prave sami (Coldy) i dva različita Special Edition kurtoša (Apple Strudel i Kinder Bueno). 

– Za početak ponuda je nešto manja nego u Ljubljani, ali ipak dovoljno široka za sve sladokusce. Zasigurno ćemo jo nadogradit u narednih mjesecima. Plan je postupno proširivati ponudu, kao i naše posebne kurtoše, i one mjesečne (limited edition) kurtoše koje imamo i u Ljubljani. Tako da će ponuda sigurno biti još raznovrsnija i još slađa – ispričala je Maša.

Svaki kurtoš pripremaju po tradicionalnoj recepturi koju su naučile tijekom školovanja u Murskoj Soboti, a ono po čemu se razlikuju od ostalih proizvođača kurtoša diljem Europe je upravo dizajn svakog kurtoša - svakom kurtošu posvećuju posebnu pažnju pa, osim što su ukusni, vrlo lijepo i izgledaju.

– Svakako je naša posebnost ili možemo reći prednost, što svaku narudžbu pripremamo svježe i u hodu. U pekarnici Sisters Kurtoš veliku pozornost posvećujemo kvaliteti naših kurtoša, zato je potrebno svaki put malo pričekati da se kurtoš ispeče. Pritom vrijedi naglasiti, da je tijesto vegansko i da sve radimo sami. Od tijesta, svih krem…Kašica od jabuka također je domaća i mi je pripremamo. Svi naši special edition kurtoši plod su naših ideja i zapamtile smo ih moja sestra i ja. Osim toga, imamo u Zagrebu i veliki izbor domaćeg sladoleda, kojeg kao i sve ostalo, pripremamo sami – otkrila nam je Maša.

Striktne planove za budućnost trenutno nemaju jer im je želja bila otvoriti još jednu lokaciju, što su i uspjele. No, Maša nam je otkrila koje su im najveće želje za kurtoše u Zagrebu.

– Nadamo se s najfotogeničnijim fotografijama u gradu. Želimo da što više ljudi sazna za našu pekaru i da naravno u našem kurtošu prepoznaju koliko se truda, ljubavi i strasti ulaže u njega  – zaključila je.

Najljepši dodaci su im osmjesi: Stajliš prijateljice sjajno kombiniraju efektne kapute uz klasične komade
Neočekivane vijesti iz Londona: Kate Middleton operirala abdomen, bit će u bolnici dva tjedna
'Mirroring' metoda rješenje je za savršeno usklađene outfite s kojom ćete uvijek izgledati trendi i stajliš

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".