U prolazu: Swanky Mint

U samom središtu Zagreba smjestilo se savršeno utočište od gradske vreve...
Vidi originalni članak

U samom središtu metropole, u gotovo neprimjetnoj veži na uglu Ilice i Frankopanske ulice smjestio se hostel Swanky Mint. No, ne to nije još jedan u nizu hostela koji su prije nekoliko godina niknuli u gradu kao gljive poslije kiše i ne, ne spavam po hostelima u gradu, ne mijenjam svoj golemi madrac ni za Esplanadu, no Swanky je posebna priča. Mjesto je to koje je u vrlo kratkom roku postao nešto poput "Kafića uzdravlje". Ovdje ćete uvijek sresti nekog poznatog, u bilo koje doba dana ovdje će svirati genijalna glazba, a konobarice i konobari uljepšat će vam dan svojim ležernim pristupom i širokim osmjehom na licu.

O ponudi snackova i pića da ne govorim, ali to je i najmanje važno. Prostor su uredile dvije mlade zagrebačke arhitektice Ana Bilan i Irena Vojnović i on je sve samo ne običan, od soba, pa do bara, ništa se nije prepuštalo slučaju. Industrijski dizajn s pregršt zanimljivih i duhovitih detalja čine ovaj prostor zbilja izuzetno posebnim i nekako svjetskim.

Kad jednom prođete kroz vrata Swanky Minta zaista se osjećate kao da ste se telerpotirali primjerice u Berlin. Ovdje je sasvim svjedno jeste li u večernjoj toaleti ili u pidžami, imate li 20 ili 60 godina, koje ste rase, spola ili seksualnog opredjeljenja. I tako nije samo na papiru, ta atmosfera vas naprosto obuzme. Rekla bi jedna moja prijateljica "svjetsko, a naše."

Ipak, ono najdivnije što ovaj hostel nudi je Swanky Monkey Garden. Čarobna krovna terasa koja se nalazi na samom rubu Rokovog perivoja. U središtu grada odjednom se nađete usred šume na bajkovitoj terasi prepunoj cvijeća i lampiona i život, i kad je najgori, opet bude zbilja lijep. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".