"U Münchenu se ne osjeća panika, no zna se dogoditi da nema WC papira"

Slavonka koja radi na münchenskom aerodromu otkrila nam je kakva je trenutačna situacija na poslu i u gradu
Vidi originalni članak

Situacija u Njemačkoj ili bolje reći u Münchenu je takva da se ne osjeti nikakva panika, vidi se da je grad malo prazniji i mirniji nego inače u svakom slučaju, ali za sada sve normalno funkcionira. Javni prijevozi, kafići i restorani normalno rade - rekla nam je u nedjelju Josipa Rašić, Slavonka koja već nekoliko godina radi na münchenskom aerodromu. 
- Trgovine su opskrbljene i sve je dostupno, zna se dogoditi da tu i tamo nema WC papira - dodaje Josipa. Pitali smo je i kako je kod nje na poslu s obzirom na to da su aerodromi posebni "na udaru".

U videu pogledajte što nam je Josipa ispričala o svom životu u Münchenu u lipnju 2019. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kod mene na poslu se definitivno vidi razlika, svakim danom je sve manje i manje posla, letovi se masovno otkazuju, države zabranjuju ulaske, itd... Prije mjesec dana je rijetko tko hodao s maskama na licu, danas skoro svaki putnik nosi masku. Nama radnicima će uvesti skraćeno radno vrijeme, jer realno kroz nekih tjedan dana mi nećemo imati što raditi. Među nama radnim kolegama vlada dobra atmosfera i nema straha od zaraze, ali je tužno vidjeti aerodrom prazan i sve te avione kako prizemljeni stoje. Svi se nadamo da će ova nestvarna situacija sto prije proći i da će opet biti sve kao prije - rekla je Josipa.

Njemačka je kancelarka Angela Merkel u nedjelju održala s čelnikom bavarske vlade Markusom Söderom, saveznim ministrom unutarnjih poslova Horstom Seehoferom, premijerom Baden-Württemberga Winfriedom Kretschmannom i premijerom Saarske Tobiasom Hansom. Dogovoreno je da od 8 sati u ponedjeljak Savezna Republika Njemačka zatvara svoje granice s Francuskom, Austrijom i Švicarskom zbog krize s koronavirusom. Njemačka ima više od 4000 zaraženih i osmero mrtvih. 

Josipa Rašić: "Kad povučem paralelu, mogu reći da naše cure više drže do izgleda od Njemica"
Manikure inspirirane koronavirusom? Da, na Instagramu i to postoji!
Dizajnerske maske i privatni avioni: Kako se 'bogati klinci Instagrama' ponašaju za vrijeme pandemije koronavirusa?

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".