U Meet Miji nastaju popularne zagrebačke krafne: 'Dnevno ih napravimo nekoliko stotina, rasprodaju se brzinom svjetlosti'

Mia Salman, vlasnica Meet Mije, ispričala nam je kako nastaju krafne koje su pravi hit u Zagrebu - dostupno je čak devet okusa, a sve što proizvedu, proda se za čas
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelji slatkog, obvezna adresa je zagrebački brunch and cake bar Meet Mia, inače restoran s najboljom ocjenom na Woltu. Nakon knedli koje su bile hit u siječnju, u Meet Miji u veljači tradicionalno pripremaju krafne, a vlasnica Mia Salman rekla je da su apsolutni hit jer sve što proizvedu, nestaje brzinom svjetlosti. 

- Ove smo godine odlučili izbaciti čak 9 okusa, odnosno osam punjenih krafni i jednu običnu, s obzirom na to da je prošle godine bila totalna ludnica. Imamo neke klasične okuse poput marmelade, vanilije i prazne krafne. Tu su i kombinacije maline i vanilije, pistacije i čokolade. Ove smo godine ubacili cheesecake s borovnicama, kokos s višnjom i cookies

Mia kaže da s pripremom krafni počinju tri tjedna prije fašnika:

- Radimo ih svaki dan, od jutra do mraka, krafne i samo krafne. Krećemo oko 5:30 ujutro i izbacujemo ih u nekoliko rundi jer odjednom ne možemo proizvesti preveliku količinu. Tijekom cijelog dana imamo svježe krafne, prva runda izađe oko pola 10, a zadnja oko pola 5, svakih sat vremena izlaze nove, stotinjak komada u rundi. Rasprodaju se briznom svjetlosti, baš smo preponosni na njih. 

Najviše se prodaje marelica, ali ljudi usput probaju i druge okuse. Mia kao najdražu navodi krafnu bez punjenja jer je i samo tijesto preukusno, a ostale su krafne, osim marmelade, kao neki cool kolač, odmak od klasične krafne pa ih kupci rado isprobaju. 

- Prvo ih zamijesimo, tijesto stoji i diže se, dok se ne udvostruči. Zatim ih rasporedimo na krafnice, na gramažu koja nam je potrebna. Oblikujemo ih i ponovno ih stavimo dizati. Tu moramo paziti jer se ne smiju ni previše ni premalo dignuti, da bi na kraju ispale kako treba. Ulje treba biti na idealnoj temperaturi, ni prehladno ni pretoplo. Bitno je da su svijetle i da imaju "prsten", na to baš pazimo - pojasnila je Mia. 

Kako izgleda punjenje i ukrašavanje krafni u Meet Miji i što nam je Mia još ispričala, pogledajte u videu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".