Tri recepta koji će vam pomoći da preživite sparine

Kad se temperature popnu na + 30, važno je odabrati jela koja će vas okrijepiti, a brzo se pripreme. Evo dobrih ideja
Vidi originalni članak

Pikantna gazpacho juha (102 kal.)

Sastojci za jednu osobu: 10 dag rajčica, 5 dag krastavca, 5 dag mladog luka, 5 dag celera, 10 dag paprike, 2 grančice komorača, 1 žličica ulja, 4 kapi tabasca, sol

Priprema: Nekoliko trenutaka kuhajte rajčice u vreloj vodi, zatim ih ogulite i očistite od sjemenki. Oguljeni krastavac narežite na ploške te odstranite sjemenke, operite i sitno nasjeckajte papriku, komorač, celer i mladi luk. Rajčice sameljite zajedno s ostalim povrćem, prstohvatom soli, nekoliko kapi tabasca, 2-3 kockice leda i malo ulja. Gazpacho juhu poslužite dobro ohlađenu, a po želji možete dodati i sitno nasjeckani vlasac i bosiljak te krastavce, celer i papriku narezane na kockice.

Cuscus s tikvicama (235 kal.)

Sastojci za jednu osobu: 5 dag cuscusa, 10 dag tikvica, 5 dag luka, 5 listića mente, 5 dl bosiljka, 1 vezica začinskog bilja, 1 režanj češnjaka, 1 žličica ulja, sol

Priprema: U posoljenoj vodi 5 minuta kuhajte oguljeni češnjak i vezicu začinskog bilja. U lonac stavite cuscus i prelijte vodom u kojoj ste kuhali začinsko bilje. Poklopite i kuhajte dok ne upije vodu. Polovicu tikvica narežite na trake, a polovicu na kockice, zatim ih stavite u tavu s malo ulja i nasjeckanim lukom. Posolite i kuhajte nekoliko minuta te dodajte dvije žlice vode. Nakon 10 minuta, dodajte bosiljak i mentu. Umak od povrća prelijte preko kuhanog cuscusa.

Salata od sojinih klica (80 kal.)

Sastojci za jednu osobu: 15 dag endivije, 5 dag sojinih klica, 4 rotkvice, 7 minijaturnih kukuruznih klipića, ½ limuna, 1 žlica jogurta, 1 žličica senfa, 1 žličica ulja, sol

Priprema: Pažljivo operite povrće i odstranite vanjske listove salate. Klipiće ocijedite, narežite na komadiće i stavite u zdjelu za salatu zajedno sa sojinim klicama, rotkvicama narezanim na tanke ploške (možete upotrijebiti spravu za guljenje krumpira) te endivijom narezanom na trakice. Začinite umakom pripremljenim na slijedeći način: pomiješajte jogurt, senf, ulje i sok od limuna. Dodajte prstohvat soli te, po želji, malo nasjeckanog vlasca. Pažljivo promiješajte i poslužite.

Donosimo odličan jelovnik za ljeto u pokretu
Naša poznata dermatologinja o njezi kože nakon sunčanja: 'Ako je došlo do bilo kakvog eritema, kožu bi trebalo hladiti'
Dermatologinja Ivana Prkačin o važnosti zaštite od sunca: 'Većini u Hrvatskoj je dovoljan faktor 30'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".