Torta koja ne iziskuje mnogo vremena, a razveselit će i oduševiti baš svakoga tko je proba

Prisjetili smo se recepta kojeg je s nama podijelila influencerica Anastazija Makjanić
Vidi originalni članak

Iako obilan božićni ručak ostavlja malo prostora za desert, vjerujemo da za tortu baš uvijek ima mjesta! Također, ona može poslužiti i kao odličan dar u zadnji čas.

S obzirom na to je Instagram odlično mjesto za pronalazak inspiracije, prisjetili smo se recepta Anastazije Makjanić koja stoji iza profila @stazisweets. Otkrila nam je recept za božićnu tortu koja iziskuje malo vremena, a razveselit će sve. U slast!     

Sastojci

- 2 jaja

- 140 g šećera

- 1 bourbon vanilija šećer

- 100 g oštrog brašna

- 80 g griza

- 1 prašak za pecivo

- 80 g omekšalog margarina

- cimet i anis po želji

- 2 ribane jabuke

- 100 g sjeckanih orašastih plodova

- 60 g sušenih grožđica i brusnica

- 100 g sjeckane tamne čokolade

Sastojci za glazuru

- 70 g šećera u prahu

- sok od jednog limuna

- dekoracija po želji

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje premažite margarinom. Jaja i šećer pjenasto umutite pa postupno dodajte prosijano brašno, griz i prašak za pecivo (cimet i anis po želji).

Zatim umiješajte omekšali margarin, ribane jabuke, orašaste plodove i sušeno voće. Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće pa lagano umiješajte u smjesu.

Pecite 50-ak minuta (svakako provjerite čačkalicom prije nego što izvadite). Pustite da se skroz ohladi pa ukrasite po želji!     

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".