Torta je uvijek dobra ideja: Napravite je po receptu koji ne iziskuje puno vremena, a razveselit će sve

Prisjetili smo se recepta kojeg je s nama podijelila influencerica Anastazija Makjanić
Vidi originalni članak

Iako obilan božićni ručak ostavlja malo prostora za desert, vjerujemo da za tortu baš uvijek ima mjesta! Također, ona može poslužiti i kao odličan dar u zadnji čas.

S obzirom na to je Instagram odlično mjesto za pronalazak inspiracije, prisjetili smo se recepta Anastazije Makjanić koja stoji iza profila @stazisweets. Otkrila nam je recept za božićnu tortu koja iziskuje malo vremena, a razveselit će sve. U slast!     

Sastojci

  • 2 jaja
  • 140 g šećera
  • 1 bourbon vanilija šećer
  • 100 g oštrog brašna
  • 80 g griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 80 g omekšalog margarina
  • cimet i anis po želji
  • 2 ribane jabuke
  • 100 g sjeckanih orašastih plodova
  • 60 g sušenih grožđica i brusnica
  • 100 g sjeckane tamne čokolade

Sastojci za glazuru

  • 70 g šećera u prahu
  • sok od jednog limuna
  • dekoracija po želji

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 180°C, a kalup za pečenje premažite margarinom
  • Jaja i šećer pjenasto umutite pa postupno dodajte prosijano brašno, griz i prašak za pecivo (cimet i anis po želji)
  • Zatim umiješajte omekšali margarin, ribane jabuke, orašaste plodove i sušeno voće
  • Čokoladu isjeckajte na sitne komadiće pa lagano umiješajte u smjesu 
  • Pecite 50-ak minuta (svakako provjerite čačkalicom prije nego što izvadite)
  • Pustite da se skroz ohladi pa ukrasite po želji!     

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".