Tople i udobne trenirke ponovno su u fokusu: Znate li koliko ih često treba prati?

Tajice i trenirke su poput donjeg rublja, cijelo vrijeme su u dodiru s tijelom pa bi ih, ako se koriste za vježbanje, trebalo prati poslije svakog korištenja.
Vidi originalni članak

Ako preferirate udobnost i ležernost, onda su vam trenirke zasigurno među favoritima u ormaru. Nosimo ih na trening, casual druženje, ali i po doma, a postavlja se pitanje koliko ih često treba prati. Nekima je trenirka i "uniforma" pa je bitno naučiti kako se o njoj brinuti. 

Stručnjaci su za Bustle otkrili da pranje trenirke treba biti češće, što je ona više u dodiru s kožom.

 

- Ako vježbate ili se ne tuširate onoliko koliko biste trebali, odjeća se brže i zaprlja - objašnjava direktor kozmetičkih i kliničkih istraživanja dermatologije u jednoj njujorškoj bolnici, dr. Joshua Zeichner. Dodao je da, s obzirom na to da se donje rublje pere svakodnevno, ista bi stvar trebala biti i s trenirkama, a posebno treba obratiti pozornost na područje između nogu gdje se skuplja najviše mikroorganizama. Ako svakodnevno pranje nije opcija

Tajice i trenirke su poput donjeg rublja, cijelo vrijeme su u dodiru s tijelom pa bi ih, ako se koriste za vježbanje, trebalo prati poslije svakog korištenja. Ako ih nosite kao odjeću 'za po doma', a pritom ne vježbate u njima, pranje ne treba biti toliko učestalo kako biste sačuvali elastičnost materijala, tvrde stručnjaci. 

 

Dakle, ako vježbate, idealno je prati trenirku i tajice prati nakon svakog korištenja, a maksimalan broj dana, iako nije preporučjiv, je četiri. Stručnjaci kažu da sve duže od tog razdoblja može dovesti do stvaranja dodatnog sebuma, peruti, akni i svrbeža kože. Ako u trenirci i tajicama ne vježbate, nego ih samo nosite po doma, pobrinite se da ih operete minimalno dvaput tjedno. 

 

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".