Iako su i cheesecake i Nutella sami po sebi odlična ideja, još bolje zvuče kad dolaze u kombinaciji. Takav bi spoj oduševio i najveće ljubitelje slatkog, a s nama ga je podijelila Jelena Paradžiković u čijim smo slatkim receptima uživali već nekoliko puta, a sve ih volimo pratiti na njezinom Instagram-profilu. Radni tjedan je pred nama, a on je uvijek rezerviran za (dodatnu) dozu slatkog pa uživajte u Jeleninom receptu kojeg donosimo u nastavku.
- 70 g margarina (otopljenog)
- 300 g mljevenog keksa
- 2 žlice Nesquik
- 100 ml mlijeka
Sastojci za kremu
- 500 g mascaropne sira
- 50 g šećera u prahu
- 4 žlice Nutelle
- 500 ml slatkog vrhnja
Sastojci za ganache
- 150 g mliječne čokolade
- 60 g čokolade za kuhanje
- 100 ml slatkog vrhnja
Za biskvit pomiješajte mljeveni keks sa Nesquikom i dodajte otopljeni margarin i mlijeko. Kada sve pomiješate, utisnite to na pek-papir koji ste stavili u kalup. Stavite u hladnjak fok pripremate kremu.
Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje, nemojte ga previše umutiti. U mascarpone polako dodajte izmiksano slatko vrhnje. Kada ste sve sjedinili, kremu podjelite na dva dijela, jedan dio ostavite kakav je, a u drugi dodajte četiri žlice Nutelle i izmiksajte.
Na biskvit složite tamnu kremu, a zatim bijelu. Stavite u hladnjak na hlađenje.
Ganache napravite tako da slatko vrhnje stavite na vatru i dodate čokoladu uz stalno miješanje dok čokolada skroz ne otopi. Kada se čokolada ohladi, lagano ju istresite na tortu.