Tko je za Nutella cheseecake? Imamo recept koji će zadovoljiti i najveće ljubitelje slatkog!

Vikend je rezerviran za veliku dozu slatkog, a recept u kojem je Nutella glavna zvijezda, podijelila je s nama Jelena Paradžiković
Vidi originalni članak

Iako su i cheesecake i Nutella sami po sebi odlična ideja, još bolje zvuče kad dolaze u kombinaciji. Takav bi spoj oduševio i najveće ljubitelje slatkog, a s nama ga je podijelila Jelena Paradžiković u čijim smo slatkim receptima uživali već nekoliko puta, a sve ih volimo pratiti na njezinom Instagram-profilu. Vikend je pred nama, a on je uvijek rezerviran za (dodatnu) dozu slatkog pa uživajte u Jeleninom receptu kojeg donosimo u nastavku. 

Sastojci za biskvit

  • 70 g margarina (otopljenog)
  • 300 g mljevenog keksa
  • 2 žlice Nesquik
  • 100 ml mlijeka

Sastojci za kremu

  • 500 g mascaropne sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 4 žlice Nutelle
  • 500 ml slatkog vrhnja

Sastojci za ganache

  • 150 g mliječne čokolade
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema

Za biskvit pomiješajte mljeveni keks sa Nesquikom i dodajte otopljeni margarin i mlijeko. Kada sve pomiješate, utisnite to na pek-papir koji ste stavili u kalup. Stavite u hladnjak fok pripremate kremu. 

Mascarpone izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje, nemojte ga previše umutiti. U mascarpone polako dodajte izmiksano slatko vrhnje. Kada ste sve sjedinili, kremu podjelite na dva dijela, jedan dio ostavite kakav je, a u drugi dodajte četiri žlice Nutelle i izmiksajte.

Na biskvit složite tamnu kremu, a zatim bijelu. Stavite u hladnjak na hlađenje.

Ganache napravite tako da slatko vrhnje stavite na vatru i dodate čokoladu uz stalno miješanje dok čokolada skroz ne otopi. Kada se čokolada ohladi, lagano ju istresite na tortu.

Brze, sočne i ukusne: Isprobajte recept za ekstra-čokoladne kocke koje će nestati u trenu!
Oreo i borovnice? Pa bolje ne može! Isprobajte jednostavan recept za tortu koja će nestati za čas
Osvježite se i zasladite: Isprobajte recept za cheesecake s mangom i limetom koji ne treba u pećnicu
Slađe i finije od ovog ne može: Donosimo recept za tortu koja je prava čokoladna bomba

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".