Tko je za čokoladne raspucance? Super recept za božićne keksiće koji uvijek nađu svoje mjesto na blagdanskom stolu

Ova će čokoladna poslastica podjednako razveseliti i male i velike
Vidi originalni članak

Anamarija Habuš nalazi se iza Instagram profila i bloga Mrvice sa stola na koje uvijek rado zavirimo kad smo u potrazi za savršenim receptima, što slatkim, što slanim.Isprobali smo mnogo njezinih recepata, a u božićnom razdoblju uvijek se rado vratimo raspucancima, jednostavnoj slastici koja će razveseliti i male i velike. Anamarijin recept prenosimo u nastavku. 

Sastojci

- 200 g čokolade za kuhanje

- 50 g maslaca

- 100 g smeđeg šećera

- 2 jaja

- 200 g oštrog brašna

- pola čajne žličice praška za pecivo

- prstohvat soli

- pola čajne žličice cimeta

- šećer u prahu

Priprema

Čokoladu nasjeckajte nožem na manje komadiće pa zajedno sa maslacem otopite na pari i ostavite da se prohladi. Jaja i šećer u posebnoj posudi pjenasto umutite mikserom. Umućenoj smjesi jaja i šećera dodajte prohlađenu čokoladu i sjedinite u jednoličnu smjesu.

Na kraju dodajte suhe sastojke koje ste prosijali, pa sve zajedno sjedinite. Dobivena smjesa biti će prilično mekana i zato je zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak minimalno 3-4 sata, a može i preko noći.

Prije formiranja kuglica smjesu izvadite iz hladnjaka otprilike pola sata, a nakon toga dlanove namočite vodom, oblikujte jednu po jednu kuglicu i obilno ih uvaljajte u šećer u prahu.

Dobivene kuglice slažite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i između svake ostavite dovoljno mjesta jer će se pečenjem proširiti.

Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 10 do 12 minuta. Pečeni raspucanci će na dodir biti mekani, ali će hlađenjem postati čvrsti izvana i mekani iznutra. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Matea Kovačević odabrala neobične trendi čizme, a Bruno ležeran stajling zaokružio dizajnerskom torbicom

'Danas kad je sva roba dostupna, nema smisla izgledati kao klon. Ne razumijem zašto dečki na -3°C nose skraćene hlače i gole gležnjeve'

Tamni koluti, podočnjaci, otečenost... Koža oko očiju iznimno je osjetljiva; kozmetičarka savjetuje kako je njegovati

Biste li se odvažili nositi upečatljive čizme poput naše nove street style zvijezde? Izvrsno joj pristaju!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".