Brownie je uvijek dobra ideja, a ako ste se zasitili klasične, čokoladne verzije, danas donosimo recept za još bolje izdanje - brownie s kavom i jagodama u kojem će zasigurno uživati svi ljubitelji slatkog! S nama ga je podijelila Tonka Radić Čobanov s profila Tonkina kužina i rekla je da u njemu, bez obzira na to što sadrži i kavu, mogu uživati svi uzrasti jer se ona tek malo osjeti.
Sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 113 g maslaca
- 3 jaja
- 170 g šećera
- prstohvat soli
- 1 žličica arome vanilije
- 125 g brašna
- 50 g čokolade u kapljicama (ako nemate, možete izrezati malo čokolade na kockice)
- 3 žlice kakaa
- 1 espresso
- jagode
Sastojci za preljev
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g čokolade
Priprema
- Otopite čokoladu s maslacem
- Miksajte 3 jaja sa šećerom dok ne dobijete lijepu, pjenastu kremu
- Kad je krema lijepo bijela, dodati espresso, 3 žlice kakaa, aromu vanilije te otopljeni maslac s čokoladom
- Miksajte dok se sve sjedini
- Dodajte brašno i kapljice od čokolade
- Na pleh stavite pek papir i smjesu
- Pecite 20-25 minuta; brownie se ne smije skroz isušiti; mora biti mekan i čačkalica mora ostati mokra
- Dok se brownie peče, operite jagode, odstranite im peteljku i prerežite ih po pola
- Kad je kolač gotov, jagode poredajte po površini kolača jednu do druge
Priprema preljeva
- Otopite čokoladu i vrhnje na laganoj temperaturi i prelijte preko jagoda