Tko je Olivia Henson, nova vojvotkinja od Westminstera? O njenom vjenčanju za najpoželjnijeg vojvodu priča se danima

Vjenčanje se održalo u veličanstvenoj Katedrali u Chesteru, povijesnom mjestu s kojim je obitelj Grosvenor dugo povezana. Među gostima je bio i princ William, jedini visoki član kraljevske obitelji prisutan na ceremoniji
Vidi originalni članak

U petak, 7. lipnja, održano je društveno vjenčanje desetljeća u Chesteru, kada su Olivia Henson i Hugh Grosvenor izrekli sudbonosno "da" i postali novi vojvoda i vojvotkinja od Westminstera. Ova ceremonija, koja je okupila visoke članove britanskog društva, označila je početak nove ere za mladi par.

Hugh Grosvenor, sedmi vojvoda od Westminstera, jedno je od najistaknutijih imena britanskog plemstva. S bogatstvom procijenjenim na 10,1 milijardu funti, dijelom zahvaljujući vlasništvu nad polovinom prestižnog Mayfaira u Londonu, Grosvenor je dugo bio smatran jednim od najpoželjnijih neženja Britanije sve do 2021., kada je upoznao Oliviu.

Vjenčanje se održalo u veličanstvenoj Katedrali u Chesteru, povijesnom mjestu s kojim je obitelj Grosvenor dugo povezana. Među gostima je bio i princ William, jedini visoki član kraljevske obitelji prisutan na ceremoniji, koji je preuzeo ulogu poslužitelja. Ostali članovi kraljevske obitelji, uključujući kralja Charlesa, kraljicu Camillu i princa Harryja, nisu prisustvovali.

O Oliviji Henson, novoj vojvotkinji, malo se zna. Njezina prisutnost na društvenim mrežama je minimalna, no njezino obrazovanje govori o prestižu. Nakon osnovnog školovanja u Oxfordu, pohađala je koledž Marlborough, isto mjesto gdje su se školovale i Kate i Pippa Middleton. Henson je diplomirala hispanističke studije i talijanski jezik na Trinity Collegeu u Dublinu.

Profesionalno, Henson već pet godina radi u Belazu, tvrtki B Corp specijaliziranoj za uvoz visokokvalitetnih sastojaka iz Europe. Par se planira preseliti u Chester nakon vjenčanja, što je potvrdila i sama Olivia, naglašavajući kako je ta odluka bila laka za njih dvoje.

Olivia i Hugh upoznali su se 2021. godine preko zajedničkih prijatelja. Nakon dvije godine veze, Hugh je zaprosio Oliviju u travnju 2023. na obiteljskom imanju Eaton Hall. Njihove zaruke su najavili jedinstvenom fotografijom na kojoj su oboje opušteni i nasmijani.

Vjenčanje je bilo pažljivo isplanirano, a par je uložio puno truda da događaj učine osobnim. Glasnogovornik para je za Telegraph izjavio kako su vojvoda i nova vojvotkinja pazili na svaki detalj, uključujući angažiranje lokalnih i regionalnih dobavljača.

Nešto prije podneva mladenka je stigla u vintage Bentleyju, noseći haljinu londonske dizajnerice Emme Victorije Payne. Haljina je sadržavala cvjetne motive te veo koji je nekoć nosila njezina prabaka, a koji datira iz 1880. Ispod vela nosila je Fabergeovu tijaru ukrašenu lišćem mirte, koja je izvorno izrađena za Grosvenorove 1906. kako bi je nosile obiteljske nevjeste na dane njihova vjenčanja. Odabrala je plave cipele Silvia Lago Valentina 8 Riveria, ručno izrađene u Španjolskoj od baršunaste tkanine s naglašenim mašnama na prstima.

Katedrala u Chesteru ima posebnu važnost za obitelj Grosvenor. Hughova sestra, Lady Tamara Grosvenor, udala se u toj katedrali 2004. godine, a 2016. godine tamo je održana komemoracija za pokojnog vojvodu od Westminstera, Hughovog oca Geralda. 

Hugh Grosvenor postao je vojvoda od Westminstera u dobi od 25 godina, nakon iznenadne smrti svog oca. Njegovo nasljedstvo uključuje imanje koje obuhvaća 1500 nekretnina u 60 zemalja, uključujući značajne dijelove Mayfaira i Belgravije u Londonu. Iako je jedini muški nasljednik, Grosvenor dijeli imanje s majkom i tri sestre.

Grosvenor je pohađao Sveučilište Newcastle, gdje je diplomirao poljoprivredu, što ga čini prvim vojvodom od Westminstera s diplomom. Njegova veza s kraljevskom obitelji također je jaka – osim što je kum princu Archieju, Grosvenor je i kum princu Georgeu.

Jacquemus: Majstor inovacije i elegancije proslavio 15 godina modne revolucije na čarobnom Capriju
'Volim satenske stvari i neutralne boje, da je basic i što jednostavnije da to mogu nositi godinama'
Nikolina i Rea stoje iza novog brenda LIUDO: Stvaraju prekrasne predmete s motivima grada Zagreba

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".