Tjedan dizajna u Beču

FOTO: FACEBOOK FOTO: FACEBOOK FOTO: FACEBOOK FOTO: FACEBOOK FOTO: FACEBOOK FOTO: FACEBOOK
Cijeli Beč pretvara se u veliku platformu dizajnera i eksperimentalne procese kojima će s užitkom prisustvovati svaki ljubitelj dizajna i arhitekture
Vidi originalni članak

I ove godine Bečki tjedan dizajna,  koji se održava od 25. rujna do 4. listopada, neće razočarati zaljubljenike u dizajn namještaja i eksperimentalni pristup arhitekturi. Festival koji već devetu godinu nosi titulu austrijske najveće manifestacije dizajna, cijeli Beč transformira u veliku dizajnersku platformu, a i ove godine ugostit će mnoga svjetska imena dizajnerske scene, kao i neafirmirane umjetnike. Cilj je poticanje na kreativnost i eksperimentalne procese, kao i približavanje dizajnera i njihovih radova publici. Gost 9. Tjedna dizajna je Francuska, pa će tako posjetitelji imati prilike vidjeti rad poznatog dizajnera Alexandre Echasseriau-a.

Svake godine centar događanja je neki drugi dio Beča, a sjedište ovogodišnjeg Tjedna dizajna  je u okrugu Favoriten, u nekadašnjoj tvornici kruha. Posjetitelji će moći uživati u pregršt izložbi i evenata, a svakako treba istaknuti radionicu The LAB na kojoj će moći svakodnevno pratiti eksperimentalne procese dizajnera, te Passionwege na kojem svaki dizajner razvija vlastiti projekt u suradnji s određenom bečkom kompanijom. 

Vjerujemo da če svatko tko posjeti ovu manifestaciju pronaći nešto što će ga oboriti s nogu, a uspješnost i popularnost Tjednu dizajna potvrđuje i brojka od 34 200 posjetitelja prošle godine.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".