'The Gentlemen' novi je hit na Netflixu: Evo sve što trebate znati o seriji koja je najgledanija u Hrvatskoj

Stvorena, producirana i napisana od Guya Ritchieja, The Gentlemen prati mladog časnika Eddieja Hornimana (Theo James) koji neočekivano nasljeđuje očevo 500 godina staro seosko imanje umjesto starijeg brata.
Vidi originalni članak

Prvi pothvat Guya Ritchieja u stvaranju serije nakon Snatcha mogao bi se činiti kao trenutak deja vua za njegove obožavatelje. Britanski redatelj iskoristio je isto ime svog filma The Gentlemen (Gospoda) iz 2019. za svoj novi Netflixov spin-off s Theom Jamesom u glavnoj ulozi.

Britanski glumac, kojeg smo gledali i u drugoj sezoni hit serije Bijeli Lotos (The White Lotus), odigrat će lik Eddieja Hornimnaa, otuđenog sina aristokrata koji nasljeđuje obiteljsko imanje, a s njim i jednu od najvećih “farmi” u Europi.

Serija od osam epizoda postoji u istom svijetu kao i film u kojem su glumila impresivna imena među kojima su Matthew McConaughey, Colin Farrell, Henry Golding, Charlie Hunnam i Hugh Grant.

Stvorena, producirana i napisana od Guya Ritchieja, The Gentlemen prati mladog časnika Eddieja Hornimana (Theo James) koji neočekivano nasljeđuje očevo 500 godina staro seosko imanje umjesto starijeg brata. Obiteljsko imanje i posao sadrži više nego što je isprva mislio i ubrzo otkriva farmu kanabisa, koja je dio mnogo većeg carstva, koja radi na njegovoj zemlji.

Britanski glumac vjeruje da je njegov lik u biti dobra osoba, ali se iskvari kada razvije ukus za nasilje i moć.

"Guy je uvijek govorio o ideji Michaela Corleonea - nekoga tko je dobar i taktičar, ali polako njegova duša postaje nekako isisana iz njega jer je zaveden nasiljem”, otkrio je Theo.

Prihvaćanje farme i pokretanje novog posla donosi kolekciju "neukusnih likova" u Eddiejev privilegirani život i nastaje kaos.

Ray Winstone glumi kriminalca Bobbyja Glassa, koji vodi narko bandu iz otvorenog zatvora. Njegova kći Susie, koju glumi Kaya Scodelario iz Pirata s Kariba, održava obiteljski posao u njegovo ime.

Serija također uključuje Daniela Ingsa (The Crown), Vinnieja Jonesa (Snatch), Joely Richardson (Nip/Tuck) i Giancarla Esposita (Breaking Bad).

The Gentelmen je zasluženo postao nova Netflixova uspješnica, a trenutno se nalazi i na prvom mjestu najgledanijih naslova u našoj zemlji.

No, ovo nije prvi put da je Ritchie uzeo inspiraciju u filmu koji je sam stvorio i proširio njegov svijet u obliku serije. Snatch, film iz 2000. godine u kojem glume Brad Pitt, Jason Statham, Stephen Graham i Benicio del Toro dobio je sličan tretman 2017. godine. U TV adaptaciji Rupert Grint iz Harry Potter filmova, Lucien Laviscount (Emily u Parizu) i Phoebe Dynevor (Kruna) daju vlastitu sliku svijetu organiziranog kriminala.

Theo James vjeruje da uvijek postoji ‘proces prilagodbe’ kada se radi s novim redateljem, ali udružiti se s Ritchiejem bilo je nešto sasvim drugačije.

"On voli improvizirati tijekom dana, a kad jednom podlegneš tome, onda postane jako zabavno", otkriva glumac.

Naravno, nova serija povlači mnogo usporedbi s filmom iz 2019., uključujući i neke manje usporedbe s originalom. U prvoj epizodi Freddy Horniman zaključan je u zamrzivaču zbog dugova, što odražava jednu od završnih scena filma s Jeremyjem Strongom u sličnoj situaciji.

Ostala obilježja filma uključuju carstvo droge koje radi u boksačkoj teretani, istu vrstu kanabisa marke White Widow Super Cheese i scene s roštiljem na verandi u seriji i u filmu.

Ne može se reći hoće li ove paralele značiti uvođenje likova iz filma ako serija dobije i drugu sezone, ali vidjet će se u nakon završetka prve sezone. 

Odlično kombinira nespojive komade: 'Volim glamurozne stvari, više nego nešto sportski'
U bež kombinaciji privukla pažnju: 'Volim zemljane tonove, nosim ih tijekom cijele godine'
Raskošni parfemi za proljetne dane: Na jedno mjesto stavili smo favorite koji će savršeno mirisati cijeli dan

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".