"The Dressmaker"

Preporuka za nedjeljnu večer jer osveta je opet u modi...
Vidi originalni članak

Ovo je priča o prekrasnoj i nadarenoj Tilly Dunnage (oskarovka KATE WINSLET). Nakon što je godinama radila kao krojačica u pariškim kućama visoke mode Tilly se vraća kući u Australiju kako bi se pomirila sa svojom ekscentričnom majkom Molly (za Oscar nominirana JUDY DAVIS). Zaljubit će se u dobrog Teddyja (LIAM HEMSWORTH), a naoružana samo šivaćom mašinom i besprijekornim osjećajem za stil, Tilly će transformirati lokalne žene i tako se na najslađi način osvetiti onima koji su joj se zamjerili.

Godina je 1951., a Tilly Dunnage (KATE WINSLET) je prekrasna i nadarena i radi kao krojačica u Francuskoj za slavne dizajnere. Odlučuje se vratiti kući u Dungatar, mali grad smješten u ruralnom dijelu Australije. Prošlo je 20 godina, a Tilly se vraća zbog obiteljske tragedije te će morati brinuti o bolesnoj i ekscentričnoj majci Molly (JUDY DAVIS) i konačno se obračunati sa svojom prošlosti. Tilly Dunnage u srcu nosi želju za osvetom. U Dungataru svi sve znaju i svi imaju tajne, a prilično nazadni i ogorčeni stanovnici nisu sretni znajući da njihove tajne nisu sigurne. Tilly se vraća i uzburkat će vodu. Nevolja će doći zamotana u ekstravagantne materijale koji počinju stizati iz Francuske u egzotičnim sanducima. Narednik Farrat (HUGO WEAVING) prvi će ostati očaran načinom kako Tilly zna rukovati koncem i svilom i on će postati nešto poput posrednika između nje i lokalnih stanovnika, koji nisu zaboravili tragediju za koju vjeruju da je ona izazvala kao djevojčica te time uzrokovala razdor u gradiću koji je naposljetku doveo do njezina izgnanstva.Tilly instinktivno osjeća da joj je nanesena nepravda, ali osjeća se i ukletom i ne može se točno sjetiti što se dogodilo.  Ona sugrađane privlači na neobičan način, a polako će iz njih izvući sve informacije koje su joj potrebne da sazna cijelu istinu. Stvarat će nevjerojatne haljine i to će biti njena osveta protiv onih koji su joj nanijeli zlo. Ta ljepota imat će cijenu. Ulozi će narasti kad odvjetnik Evan Pettyman (SHANE BOURNE), koji gorljivo mrzi Tilly i Molly, zaposli konkurenciju. Krojačica iz Melbournea Una Pleasance (SACHA HORLER) će odmjeriti snage s Tilly kako bi ju porazila.
Tilly će ogoliti srce i zaljubiti se u lokalnog sportaša Teddyja McSwineya (LIAM HEMSWORTH), a polako će naći i mir i zajednički jezik s majkom Molly. Dvoboj Tilly i Une pokazat će da je preobražaj stanovnika Dungatara samo pojačao i naglasio njihove mane i otkrit će kako su ružni u duši. Njihova opsesija s Tillynim dizajnerskim uracima bit će njihovo konačno otkrivanje i njen konačni trijumf.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".