Tamara Škrinjar stoji iza brenda Artly Pots: Preslatke ručno oslikane teglice za biljke uljepšat će svaki prostor!

Od samog početka odlučila se za oslikavanje terakota tegli upravo zbog njihovih prirodnih svojstava i dobrobiti za same biljke, a različite boje, uzorci i teme prilagođeni su i dobu godine kao i posebnim prilikama
Vidi originalni članak

Biljke se uvijek lako uklope u naš interijer zbog svojeg zelenila i ponekad intrigantnog izgleda. No uvijek svemu možete dodati poseban touch tako da izaberete zanimljive teglice koje će cijeli prostor podići na jednu višu razinu. Zato je tu Artly Pots, ručno bojane terakota teglice za cvijeće. 

Tamara Škrinjar iz Pregrade svoj je hobi za vrijeme pandemije pretvorila u posao i možemo reći da joj jako dobro ide. Ručno oslikava teglice prema inspiraciji. Različite boje, uzorci i teme prilagođeni su i dobu godine kao i posebnim prilikama. 

– Ideja mi je došla prilično spontano tijekom prvog lockdown-a 2020. godine. Puno slobodnog vremena, moja kreativnost i ljubav prema biljkama spojile su se u ovaj mali brend koji je danas Artly Pots. Trebao mi je hobi pa sam ga pronašla u oslikavanju terakota tegli za cvijeće, a činjenica da se nitko drugi kod nas time ne bavi bila mi je dodatan poticaj da se u tome okušam – otkrila nam je Tamara.

Proces sam po sebi nije kompleksan, no vrijeme potrebno za izradu pojedine tegle varira ovisno o dizajnu i veličini – može biti od 30 minuta do 4 sata. Početna faza uvijek je priprema same tegle (čišćenje, zaštitni premaz), zatim slijedi oslikavanje (nekoliko slojeva bazne boje, oslikavanje detalja, ispisivanje teksta, dodavanje dodataka poput jute ili konopa, macrame duga i slično), a na kraju slijedi lakiranje zaštitnim lakom te sušenje. Kada je tegla spremna, Tamara je fotografira, pakira i priprema za dostavu te kreće na put prema svom novom vlasniku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ARTLY POTS - RUČNO OSLIKANE TEGLE ZA CVIJEĆE (@artlypots)

– Nemam neki poseban „recept“ kada je riječ o dizajnu. Želim da moj rad bude unikatan i poseban, a ne kopija tuđeg rada. Volim ponekad inspiraciju tražiti u radovima drugih umjetnika i profilima ljubitelja biljaka na društvenim mrežama, no najčešće su to ideje proizašle iz moje glave ili iz želja kupaca koje zajedno dorađujemo. Kada imam neku ideju u glavi, najčešće uzmem papir i napravim skicu dizajna, a onda, ukoliko sam time zadovoljna, pokušam sve prenijeti na samu teglu. Hoće li neki dizajn biti pun pogodak ili ne nadalje ovisi o kupcima! – ispričala je.

Od samog početka odlučila se za oslikavanje terakota tegli upravo zbog njihovih prirodnih svojstava i dobrobiti za same biljke. Terakota je vrsta gline, prirodan materijal i puno je bolja za uzgoj biljaka od plastike ili drugih materijala jer omogućava biljkama da 'dišu'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ARTLY POTS - RUČNO OSLIKANE TEGLE ZA CVIJEĆE (@artlypots)

– Ipak, obzirom da su moje tegle dekorativnog karaktera, ne preporučam da se biljke sade direktno u njih kako ne bi upile višak vode i pritom oštetile oslikan dizajn. Što se tiče drugih materijala, trebalo mi je neko vrijeme da nađem idealnu kombinaciju koja osigurava postojanost tegle, no sada kada sam je pronašla, nje se držim. Za moje proizvode karakteristično je da su rezultat domaće proizvodnje, svaki je ručno oslikan s puno pažnje i ljubavi te ne postoje dva identična, čak i ako govorimo o istom dizajnu! – objasnila je.

U ponudi trenutno imaju 3 različite dimenzije tegli (mini, midi i maxi). Najjednostavniji dizajn koji je dosad radila trajao je svega 30 minuta, a najkompleksniji otprilike 4 sata. 

– Kada sam radila poseban projekt za jedan dječji vrtić koji je zahtijevao izradu čovječuljaka od teglica, izrada je trajala i nekoliko dana – prisjetila se Tamara.

Tegle se mogu naručiti putem Facebook stranice Artly Pots ili Instagram profila @artlypots te putem maila artlypots@gmail.com. Online trgovina je svakako među Tamarinim željama za budućnost.

– Zbog životnih okolnosti i privatnih obaveza tijekom 2023., nisam se posvetila teglicama koliko sam željela tako da se nadam da će se to ove godine promijeniti. U planu je nekoliko noviteta i što se tiče proizvoda i što se tiče marketinga, tako da jedva čekam vidjeti reakcije pratitelja i kupaca. Voljela bih s vremenom pokrenuti i online trgovinu, no korak po korak – zaključila je.

Simpatična dama sjajno spaja kaput koji je pravi 'mamac' za poglede i efektne kožne komade
Ovakav osmijeh i kombinacija ne prolaze nezamijećeno na špici: Hlače i torbica posebno će vas oduševiti
Sjajno zimsko izdanje Anje Alavanje: 'Ne nosim Uggsice, tajice ni monokromatske trenirke'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".