Talijanski mediji o vrtu u Preradovićevoj: "U Hrvatskoj sade vrtove iz razloga zbog kojeg ćete ih i sami htjeti zasaditi"

Portal greenMe sadnju vrta proglasio je "zelenom revolucijom" i sve popratio, kako sami kažu, divnim fotografijama na kojima ljudi sad vrtove diljem Hrvatske.
Vidi originalni članak

Nakon što smo pisali o mini-vrtu kojeg su Martina Živković i Boris Novković zasadili u Preradovićevoj ulici te tako "zaradili" anonimnu prijavu, vijest je odjeknula ostalim medijima i društvenim mrežama, a u Zagrebu su počeli nicati mini-vrtovi, prije svega u znak podrške.

 

Vijest je došla i do talijanskih medija pa je tako portal greenMe objavio članak pod naslovom "Mini-vrtovi nastali iz protesta rastu diljem Hrvatsku, a razlog će vas natjerati da ih posadite i vi".

U članku je objašnjena cijela situacija - navode kako je Martinin i Borisov vrt većina građana dočekala s oduševljenjem te su tim potezom nadahnuli druge ljude u Zagrebu, pa čak i u ostatku Hrvatske, da i sami posade vrt.

 

- Ali uvijek postoje neki izuzeci pa ih je netko prijavio komunalnoj policiji koja je Martini poslala upozorenje da odmah makne vrt jer to nije ovlašteno, piše greenMe. 

Dodali su da su stanovnici Zagreba, Splita i Rijeke stali u obranu Martininog i Borisovog vrta pa i sami počeli saditi male vrtove po gradu, a izdvojili su i poznate Facebook grupe poput Vratite Magnoliju i Zagreb Te Zove te dodali divne fotografije, kako sami kažu, "zelene revolucije". 

U videu pogledajte što je Martina Živković rekla o cijeloj situaciji:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".