Svjetske agencije povukle sliku Kate Middleton zbog fotošopiranja: Princeza priznala da ju je ona uredila

Na prvi pogled fotografija se može činiti potpuno normalnom, no korisnici društvenih mreža brzo su istaknuli neke ključne stvari koji otkrivaju da je slika možda izmijenjena ili 'fotošopirana'.
Vidi originalni članak

Nekoliko najvećih svjetskih novinskih agencija povuklo je iz optjecaja službenu sliku Kate, princeze od Walesa i njezino troje djece za Majčin dan, nakon zabrinutosti zbog manipulacije slikama.

Kensingtonska palača podijelila je sliku u nedjelju, označavajući prvu službenu fotografiju princeze otkako je bila podvrgnuta operaciji abdomena prije gotovo dva mjeseca. Točna priroda njezina liječenja nije objavljena, ali zna se da nije kancerogeno.

Nagađanja na društvenim mrežama brzo su krenula, a javnost se pita zašto se Kate nije javno pojavila od prosinca i izražava zabrinutost za njezino zdravlje.

Međutim, napori da se prekine trač možda su se izjalovili nakon što su kraljevski promatrači primijetili nedosljednosti u detaljima fotografije, što je dovelo do tvrdnji da je manipulirana.

Associated Press (AP), Reuters, Getty Images i Agence France-Presse (AFP) povukli su fotografiju iz optjecaja kasnije u nedjelju.

Princeza od Walesa osobno je odgovorila na tvrdnje u izjavi objavljenoj na Instagram story službenog profila princa i princeze od Walesa: "Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentiram s montažom. Htjela sam izraziti svoje isprike zbog bilo kakve zabune koju je izazvala obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili. Nadam se da su svi koji slave imali sretan Majčin dan”.

Slika se pojavila na Williamovim i Kateinim društvenim mrežama u 9 ujutro, podijeljena s Kateinom porukom za Majčin dan. Riječ je o fotografiji princeze i njezino troje djece, Georgea, Charlotte i Louisa, koju je uslikao princ Williamu.

Na prvi pogled fotografija se može činiti potpuno normalnom, no korisnici društvenih mreža brzo su istaknuli neke ključne stvari koji otkrivaju da je slika možda izmijenjena ili 'fotošopirana'.

Najistaknutiji je lijevi rukav princeze Charlotte, koji se čini kao da se djelomično rastapa u ništa. Čini se da je Kateina desna ruka također neobično zamagljena, dok se zid u blizini Louisove noge čini nespojenim. Do večeri mnoge su novinske agencije odlučile ukloniti sliku nakon što su je pomnije proučile.

Neobični krojevi i boje te čudni modni dodaci: Ovo su najgore odjeveni s ovogodišnje dodjele Oscara
Vanessa Hudgens na Oskarima otkrila da je trudna noseći Vera Wang haljinu koja je istaknula njezin trbuščić
Glamura i blještavila nije nedostajalo: Evo tko su najbolje odjeveni na 96. dodjeli Oskara

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".