Svi koji traže jednostavne recepte s namirnicama koje imaju u kuhinji, znamo super Instagram-adresu!

Nina Stojanov krije se iza profila Dalmatian Things With Nina - u njezine divne fotografije i još ukusnije recepte odmah ćete se zaljubiti!
Vidi originalni članak

Ako volite dalmatinsku kuhinju, vjerujemo kako vam nisu promaknuli blog i Instagram-profil Nine Stojanov, 31-godišnje komercijalstice kojoj je kuhanje omiljen hobi. Nina sa suprugom i dvoje djece živi u Dalmaciji gdje ju je, kako sama kaže, dovela ljubav prije sedam godina. 

- Strast prema kuhanju traje još od malih nogu. Uvijek bih mami 'kidala' živce spremajući svoje kolače. Mama je kuharica cijeli život i od nje sam puno naučila. Svoj profil na Instagramu Dalmatian Things With Nina otvorila sam prije dvije godine, kad sam počela dijeliti fotografije svojih jela. I tako je sve krenulo. Prvi upiti recepata, poruke... Tad sam rekla - zašto ne? Svatko ima svoj hobi i onih svojih 5 minuta za sebe u kojima čini ono što stvarno voli, kaže Nina. 

Osim pripremi ukusnih jela i finih slastica, najviše uživa u fotografiranju. Nina kaže da je poseban taj trenutak kreiranja scene, a najbitnije joj je da se na fotografiji osjeti ljubav i strast prema onome što se predstavlja. 

- Najviše volim pripremati brze deserte, jela s mesom jer volim marinade, riblje specijalitete i sočne torte. Mogli bi se reći - sve! Inspiracija mi inače dolazi sama od sebe. Pišem, zapisujem ideje, kreiram. Kad sve dobro spojim - bacam se na posao! Nekada je sve gotovo u jednom danu, a ponekad je potrebno više vremena, priča nam Nina i dodaje da joj je omiljena dalmatinska kuhinja

- Svatko tko živi na moru, složit će se sa mnom da možemo biti zahvalni na svemu što imamo tu. Tu je, naravno, neizostavna mamina i bakina tradicionalna hrana na kojoj sam odrasla i bez koje ne bih mogla barem jednom tjedno.

Kao omiljeno jelo izdvojila je lazanje, a kaže kako je s njima - meštar! Voli i hranu napravljenu pod pekom, koju doma često pripremaju, a pitali smo je i što priprema u trenutačnoj situaciji:

- U ovim kriznim danima, na mom blogu mogu se pronaći razna jednostavna i brza jela, čije namirnice većinom možemo pronaći doma. Bliži nam se i Uskrs, a on bez pince nikako ne može proći!

Za kraj, Nina je prokomentirala i blogersku food scenu u Hrvatskoj:

- Zanimljiva je, šarena, i divim se svakom food blogeru koji s ljubavlju predstavlja nešto svoje i ono u čemu se najviše pronalazi kad kuha.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".